Két koncerttel zárta az évet az Alapfokú Művészeti Iskola. A tanárok, művésztársakkal kiegészülve, magas színvonalú estet varázsoltak az érdeklődőknek, a diákok pedig főként karácsonyi dalokat játszottak az év utolsó fellépésén.

A művelődési ház kistermében, és majdnem a nagyban is telt házat varázsolt a zeneiskola az év végén. December 12-én az iskola tanárai muzsikáltak, 16-án pedig a tanulók mutathatták meg tudásukat.

A vendégekkel kiegészült, igazán magas színvonalú tanári koncerten többek között Bach, Schubert, Bizet és Brahms műveket is hallottunk, de Őri Sándor kiváló zongorajátékában és a mosonmagyaróvári Harmónia Rézfúvós Együttes darabjaiban is feltűntek könnyűzenék.

A diákok koncertjén idén karácsonyi dalok is felcsendültek, ráadásul a növendékek a koncert végén közösen énekeltek el egy karácsonyi dalt. Dravetzky István igazgató elmondta: „Korábban januárban rendeztünk diákhangversenyt, de ilyenkor a tanulók mindig készülnek az ünnepekre, hogy a családjuknak is játszhassanak. Nagyon jó, hogy ezeket most elő is adhatták.” Különleges még e koncert azért is, mert most az iskola táncosaival együtt léphettek fel a kis muzsikusok.

Az iskolában jelenleg 65 diák tanul, ebből ketten két tanszakon, 15-en pedig a modern tánc tanszakon. „Amikor nemrég a rajkai tagozat kivált, aggódtunk, de sikerült úgy folytatnunk az évet, hogy mindez ne jelentsen problémát. Ilyenkor ugyanis újra kell minősíttetni az iskolát, ám szerencsére ez nem okozott gondot, csupán papírmunkát” – mondta az igazgató. Az iskola épp egy éve, december 18-án kapta meg a kiválóan minősített intézmény címet. E minősítés alapján pályázhattak is, ami során egymillió forintot nyertek hangszerek vásárlására.

– „Nehéz időszak áll az iskola mögött, de nem ezt hangsúlyoznám. Sok nagy tanulónk volt korábban, most kicsit kevesebben lettünk. Több diákunk maradt ki, tavaly a tanárváltások is okozhattak nehéz helyzeteket, de ez átmeneti időszak. Meg kell próbálnunk minél több gyereket idecsábítani, hiszen valójában nagy igény van a zenei életre Jánossomorján, a rendezvényeken sokszor szerepelnek diákjaink.” – fogalmazott az igazgató. A zeneiskola egyébként főként a Jánossomorjai Fúvós Egyesület irányában szeretne fejleszteni, megfelelően képzett zenészekkel ellátni a zenekart.

HT

-hirdetés- -hirdetés-