A főútra kiforduló személyautóba rohant bele autójával egy jánossomorjai férfi az AMB üzem előtt november 27-én csütörtökön, kora este. Úgy tudjuk, mindkét jármű utasai könnyebben sérültek. A kereszteződésben e mai már a sokadik hasonló baleset.

Két diósdi férfi, munkájuk végeztével kanyarodott volna ki a PEZ üzem felőli, elsőbbségadásra kötelezett útról Mosonmagyaróvár irányába, fehér, Skoda Favoritot típusú személyautójukkal. Ekkor rohant beléjük egy Mosonmagyaróvár felől érkező Volkswagen Passat. Mint a dolgozók egyik kollégája a helyszínen elmondta: munkatársai még távolinak vélték a közeledő autót, és ezért  hajtottak ki.

A rendőrségtől megtudtuk: szentpéteri férfi vezette Passat feltehetően nagy sebességgel érkezett, ami az ütközés erejéből látszott. A jármű ugyanis jó harminc méterre a szántásban állt meg, mély csapát szántva maga után. A Skoda megpördülve a túloldali árokban kötött ki, teljesen összeroncsolódva.

A karambolban a két sofőr sérült meg, előzetes, nem hivatalos híreink szerint könnyebben. A Skoda utasa, biztonsági övének hála sértetlenül került ki a roncsból.

Háttérben

Ebben a kereszteződésben már nem az első súlyos baleset történik – mondta el Thury Jenő alezredes, a jánossomorjai őrs parancsnoka – annak ellenére, hogy már többször jeleztük mi is, tenni kellene valamit e veszélyes útszakasz biztonságáért. A kivilágítás és egy járdasziget, illetve körforgalom emberéleteket menthet itt. Úgy tűnik, e téren előrelépést csak a 86-os főút várható burkolat-megerősítése hozhat, ami a tervek szerint jövő év első felében indulhat. Azt azonban, hogy milyen változtatásokat is terveznek itt, egyelőre nem tudja a rendőrség.

A szakaszon már több baleset, nem egy halálos is történt. A legutóbbi közel egy éve, kísértetiesen hasonló körülmények között. Akkor egy 46 éves nő veszítette életét a szerencsétlenségben.

HT

-hirdetés- -hirdetés-