Sikerrel szerepeltek idegenben, persze nem sportolóink, hanem a jánossomorjai amatőr képzőművészeti csoport tárlata. A szeptemberben városunkban a közönség elé lépett alkotókör most Kimlén nyitotta meg tárlatát, amin nyolc alkotó 48 képe kapott helyet.

A régiek mellett új műveket is hozott Kimlére a jánossomorjai amatőr képzőművészeti csoport. A régi sem pontos jelző, hiszen idén szeptemberben, a városnapokon láthattuk először a kör alkotásait, amit négy hónapos munka után tártak a közönség elé. Ez igen rövid időszaknak számít, így különösen nagy eredmény ez a sok képes tárlat.

Az alkotókör működéséről vezetőjük és szakmai irányítójuk, Glázer-Kozma Editbeszélt a szerdai esti megnyitón a művelődési házban. A mára már tízfős csoport számára e hobbi elsősorban kikapcsolódás, sőt terápia, ám a csoportmunka a tanuláshoz és az ihletmerítéshez is hasznos.

Glázer-Kozmai Editnek – családi kötődése révén – már több tárlata is nyílt korábban Kimlén, innen jött az ötlet, hogy csoportja is bemutatkozhatna a településen. De e látogatásnak talán más haszna is lehet. Mint az Balsay Zsuzsanna, Kimle polgármestere elmondta, büszkék lehetnek a jánossomorjai alkotók, hogy egy hobbiból ilyen szép képek születtek. „Irigykedünk, és nem véletlenül szervezünk mi ilyen dolgokat, mert azért az ember elles ötleteket, hátha mindez motiváló lesz, és egyszer nálunk is létrejön egy alkotókör. Mert amatőr művészek azért vannak Kimlén.”

A tánc és zene terén is több művészeti csoporttal büszkélkedő településen remélik, a helyi amatőr festők számára is irányt mutathatnak a jánossomorjaiak. A példa tényleg ragadós: Az eddig a környéken egyetlen ilyenként működő jánossomorjai kör mintájára nemrég Mosonszolnokon is alakult egy amatőr képzőművész csoport. E tárlat után például már Darnózseliről is érdeklődtek.

HT
-hirdetés- -hirdetés-