Kilenc óvodai csoport mérkőzött meg egymással idén is a tornacsarnokban rendezett oviolimpián. Bár a csapatok összetétele évről-évre változik, a verseny megnyeréséért járó vándorserleg ismét a Katica csoporthoz került. Ez sorozatban a hatodik első helyezésük.

Már nyolcadszor rendezte meg az Aranykapu Óvoda tagóvodáinak és az újrónafői ovisoknak a sorversenyekből álló játékos Oviolimpiát. A rendezvényen minden óvodai csoport indul egy-egy csapattal, a többiek pedig a szurkolótábort erősítik. Így a vetélkedőn most is több mint kilencven kicsi sportolt. Többféle sorversenyben, például nyusziugrásban, gólyajárásban is, de hengergurításban, és szlalomfutásban is bizonyítaniuk kellett a kicsiknek. Az utolsó feladatban – a tavaly is nagy sikert aratott öltöztetésben – idén focistát ruháztak fel az óvónénik, természetesen a gyerekek segítségével.

Az első helyet ebben az évben is a szentjánosi Katica csoport szerezte meg, második a szintén szentjánosi Tulipán csoport, harmadik pedig a várbalogi tagóvoda csapata lett. De minden gyerek kapott csokiból aranyérmet, és minden csapat gyümölcs- és müzliszelet csomagot vehetett át.
„Az oviolimpia elsődleges célja, hogy az ovisok jól érezzék magukat együtt. Az óvodai nevelés célja, hogy egészséges életmódra neveljük a gyerekeket, valamint, hogy a közös mozgásban örömüket leljék és kialakuljon egy egészséges versenyszellem” – mondta Schwartzné Varga Mónika, az Aranykapu Óvoda vezetője.

A Jánossomorján működő három tagintézmény és a várbalogi óvoda csapatai mellett az újrónafői ovisok is már több éve részt vesznek a vetélkedőn, amit minden évben novemberben szerveznek az óvónők.

I-V.V.

-hirdetés- -hirdetés-