Jánossomorján, a depónia melletti parkolóban találták meg helyi rendőrjárőrök azt a két kamiont, amiknek kirablását lengyel sofőrjeik próbálták elhitetni a hatóságokkal. Kiderült, a 150 milliót érő rakományt a vezetők bűntársai még a határ túloldalán emelték le a két járműről, melyek már üresen jöttek városunkig.

Elbukott a rendezői vizsgán az a két lengyel sofőr, akiknek üres kamionját Jánossomorján találtak meg a helyi rendőrőrs munkatársai szombaton délelőtt. A járőröknek feltűnt a gazdátlanul veszteglő két jármű, és azonosították a nyilvántartás alapján akkor már eltűntként be is jelentett kamionokat.

A vezetők egy Győr melletti benzinkúthoz gyalogoltak be, és jutottak a győri rendőr-főkapitányságra, ahol elmondták, az M1-es autópálya egyik pihenőjén maszkos fegyveresek törtek rájuk, egy zárt furgonba ültették át, majd a 85-ös főúton rakták ki őket. Kamionjakban, melyekről nem tudnak semmit, nagyjából 150 millió forint értékű monitorok voltak, Varsóból szállították volna őket Görögországba.

A sztori azonban hamar bedőlt: kiderült, hogy a két kamion már üresen mérlegelt a rajkai határon. Ezután a lengyelek is hamar beismerték: a monitorokat bűntársaiknak adták át még Lengyelországban, és üresen jöttek idáig, hogy Magyarországon rendezzék meg a nagy közönségsikert arató előadást. (Bővebben lásd itt!)

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-