Sem a tizenharmadik havi nyugdíj eltörlése, sem a gázáremelés nem lankasztotta a jánossomorjai nyugdíjasok jókedvét az idősek napi rendezvényen. Az önkormányzat több műsorszámmal is készült az immár 14. alkalommal megszervezett ünnepre, hogy elterelje a figyelmet a napi gondokról.

Csinos, fiatalos nyugdíjasokkal telt meg péntek délután a Balassi Bálint Művelődési Ház nagyterme, ahol a város immár hagyományaihoz hűen megvendégelte időseit. Az est házigazdája Dr. Kurunczi Károly polgármester volt, aki többször is felhívta a figyelmet az idősek megbecsülésére. „Sütő András szavait idézve: Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött.”

A vacsorához a figyelmes szavak, a sütemény és a bor mellett természetesen műsor is dukált. Először a Klafszky tagiskola növendékei szórakoztatták a nyugdíjasokat mesékkel, versekkel. Majd a Ladys Melodys trió lépett fel hegedűjátékkal kísért operett- és musical slágerekkel. Az MC Hawer és a Tekknő páros pedig mulatós zenével kedveskedett a nyugdíjasoknak, akik természetesen dalra is fakadtak. A szép számmal megjelent közönség is díjazta a fellépőket, nagy tapsot kapott mindenki. A nyugdíjasok stábunknak megerősítették, jól érzeték magukat és jövőre is eljönnek.

Komolyra fordítva

1991 óta világszerte ünneplik az időseket októberben és novemberben. Az ENSZ közgyűlése ugyanis ebben az évben nyilvánította október elsejét. az idősek világnapjává. A polgármester a rendezvényen többször is felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepi alkalmakon kívül is figyelnünk kell erre a korosztályra. – „Nem csak ünnepnapokon kell észrevenni az időseket, és leülni velük beszélgetni, hanem a hétköznapokon is, amikor a problémáikkal, gondjaikkal jönnek hozzánk. Jó alkalom a mai, hogy leüljünk a gondolkodószék köré és számot vessünk arról, hogy megteszünk-e  mindent időseinkért.”

Bíztató

Sajnos azonban egyre kevesebben fordulnak ezért a segítségért a városhoz, pedig bizonyára akadnak olyanok, akiknek nagy szükségük lenne rá. Az idősek otthona is várja a helyieket, az önkormányzat kapuja pedig Jánossomorján minden idős előtt nyitva áll – hívta fel a figyelmet a polgármester is, aki mindenkit arra bíztat, nyugodtan keressék fel a lakók az itt dolgozókat ügyes bajos problémáikkal.

Medgyesi Kata

-hirdetés- -hirdetés-