Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság,
Fertőszentmiklós-Jánossomorja 0-2 (0-1)

Ugyan csapatunk legutóbbi két bajnokiját megnyerte, ellenfelünk nagyon masszív társaság hírében állt. Ráadásul Ékes sérülése és Király hétközi gyengélkedése is aggodalomra adott okot. Görcsösségünk levetkőzésének és persze Világi csukájának hála, két góllal sikerült betennünk a kaput a hazaiaknak.

FSE: Kovács-Horváth I., Németh, Horváth A., Farkas, Mentes, Horváth I. T., Németh G. Kalmár, Bella-Ábrahám,

Edző: Horváth György
Csere: Bella helyett Ősze
Farkas helyett Ternyák
Németh G. helyett Horváth II: T.

JSE:
 Sipőcz – Göblyös, Kopf, Kompis, Mátyás – Fuhrmann, Fórika, Mikhely – Simon, Tollár, Világi,
Játékos-edző: Király József
Csere: Sipőcz helyett Bella
Fórika helyett Gordian
Tollár helyett Bognár

Játékvezető: Dr. Szabó András
Asszisztensek: Kajtár József
Németh László

Nedves pálya, borús idő, egy JSE ifi győzelem, és nem utolsó sorban: közel száz jánossomorjai szurkoló várta a csapatokat a szentmiklósi síkon. A tabellán elfoglalt helyezések alapján nehéz lett volna erősorrendet felállítani, mivel a hazaiak a tizedikek, míg fiaink épp a kilencedik helyen álltak. Igaz, csupán jobb gólkülönbségünknek köszönhető ez az emelkedett hangnem.

Ékes már a mérkőzés elején duplázott. Igaz, a hálóval maximum rögzítő kötésként kerülhetett kapcsolatba, mert a legutóbbi meccs után most kétoldali bokafájásokkal vívódott, és mez helyett farmerben álldogált a pálya szélén. Király is csak a kispadról erősíthette csapatát, a mérkőzés előtt ugyanis több napig lázas volt, így nem vállalhatta a csörtét.

A mutatott játék azonban nem hozott különösebb izgalmat: hullámzó, küzdős, de akciókban viszonylag szegényes pillanatok következtek. Az első húsz perc után azért megfogalmazódott néhány szurkolóban a félelem, nehogy teniszkönyököt kapjanak a játékosok: Mivel folyamatos játék, sőt, két egymás utáni jó passz sem igen olléztatta meg a közönséget, ám ha mégis, akkor legalább hárompercenként bedobásra került a sor.

Sprinting

Fertőszentmiklóson a szurkolók keresztnevükön szólítják játékosaikat. Nemcsak a száz százalékban helyiekből álló keret miatt, hanem azért is, mert csak a vezetéknevek alapján nem biztos, hogy könnyű dolguk lett volna. Szóval ténylegesen Horváth és Németh válogatottal játszott csapatunk. Ennek megfelelően több nagy lehetősége is akadt a hazai csapatnak, ám az ordító helyzeteket rendre mellé-fölé puskázták. Majd szinte a semmiből sikerült megszereznünk a vezetést. Egy szentmiklósi szöglet után Mikhely ugratta ki Simont, aki hatvan méternyi sprint után az alapvonalról erővel belőtte a labdát az ötösre, ahol a párducból gepárddá előléptetett Világi nem hibázott (0-1). A hátralévő négy percben még egyenlíthetett volna a házigazda, ám szerencsecsillaguk éppen nem figyelt oda: Kalmár közelről mellé fejelte Horváth I. labdáját. Mivel mindez az utolsó percben történt, előbb nagyot fújtunk, majd kicsivel később nagyot sóhajtottunk: Sipőcz kapus ugyanis meghúzta a combját egy, az ifi magasugrásban is bronzot érő vetődésnél, és nem tudta folytatni a játékot.

Padról segített

A második felvonásra tehát már Bella Kristóf őrizte a kék mezesek kapuját, a rá jellemző nyugodt, megfontolt módon. Sipőcz pedig a rá jellemző kevésbé nyugodt és kevésbé megfontolt módon kritizálta a játékvezetést és buzdította a gárdát a JSE kisbé közepének, „Szóka-módszert” használó nyelvművelő fakultázsából. A pályán amúgy jól irányító kapusunk itt is kiváló szemmel, jó tanácsokat osztogatott a csapattársaknak. Ők pedig, mintha vért ittak volna a félidőben, a második percben kétszer is a szívbajt hoztak Horváth György csapatára. Előbb Simon távoli lövésénél, majd Fuhrmann közeli helyezésénél kellett kapaszkodnia Kovács kapusnak.

Egykettőre

Öt perc elteltével viszont újra forgott a kereplő, zúgott a dob, a „világizoliaa legnagyobbkirááály aaalegnagyobbkiráály”. Történ ugyanis, hogy egy, már-már elhaló támadásvezetés végén Tollár becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd a középre érkező vadállat elé tálalt. Az előző gólhoz kísértetiesen hasonló helyzetből Világi megint nem hibázott, megduplázva így az előnyt (0-2). Ilyen kezdés után bizony még a legpesszimistább drukkerek sem gondolták volna, hogy ez lesz a mai végeredmény. Sőt az utolsó, még labdarúgásra utaló jel is egyúttal. Küzdöttek, kapartak a csapatok, azonban ez ma csak arra volt elég, hogy a kötelező műsoridőt kitöltsék, maradandó élményt senkiben nem hagytak. Sem egy kapura lövés, sem egy kis vérpezsdítő pofozkodás vagy sárga lap nem színesítette a maradék perceket. Eddigre már mind a labdakezelésben, mind a helyzetfelismerésben elfáradtak játékosaink. A védelem azonban jól vizsgázott, Bella kis területen bemutatott bravúrjaira most nem volt szükség.

Az eredmény beszél

Az erős csapatokkal szembeni kezdeti tésztadagasztás egyre jobban megy a JSE-nek, elmaradnak a koncentrálás-áramszünetek, és az ebből kapott gólok. Az összeszokottság még nem mostanában lesz csillagos ötös, de szerencsére ezt harcossággal, és ami fontos, kevesebb görcsösséggel át tudja hidalni a csapat. Lényeg a lényeg: újabb győzelem, újabb sikerélmény. Utóbbira nagy szüksége van a JSE-nek, hisz tagjai jelen helyezésüknél sokkal többre hivatottak. Hogy mennyire, jövő héten a Rajka ellen kiderül. Ám úgy néz ki, a nyolcadik helyen gyökeresedünk meg egy időre.

Horváth György: Csodák nincsenek… Csodák csak a munkában vannak, de ha az ember nem dolgozik, más nem is lehet a vége.

Király József: Gyenge mérkőzésen sikerült győznünk és ez a fontos. Dupla öröm, hogy mindezt szinte hazai pályán értük el, köszönet a rengeteg, értünk idelátogató szurkolónak.

 

Csizmazia Gergely – Hauptmann Tamás
-hirdetés- -hirdetés-