Szombat estére feljavult a közvilágítás városunk fő utcáján. Igaz, csak a töklámpás felvonulás idejére. Az idei napsütéses idő kedvezett a már hagyományos tökfesztiválnak, több százan látogattak el a rendezvényre.

– Szórakozzunk megint, legyünk együtt, és jókat együnk-igyunk ősszel – hangzott egy szervező szájából. Ez akár a mottója is lehetne az idén 3. alkalommal megrendezett töknapnak. Termény- és virágkiállítással, ételkóstolóval és kézműves műhellyel várta a helyi társaskör egyesület szombat délutántól a művelődési házba látogatókat. A kiállítást vásárral, valamint az iskolások és óvodások alkotásainak bemutatójával kötötték össze a szervezők. A kiállításra nagyjából négyszázan látogattak el a két nap alatt.

Helyi illetve mosonmagyaróvári gazdák és kertbarátok virágaikkal és őszi terményeikkel arattak sikert a több száz érdeklődőnél. A kiállítók ötletesebbnél ötletesebb alkotásokkal rukkoltak elő, köztük lámpások variációinak egész sorával. De volt még pipázó zöldségkompozíció, tökbe rejtett boroskanna is. Akadt, aki egész állatfarmmal érkezett, mások lámpásokkal, síelő szalmabábuval, és látványos, mozgó figurákkal tűntek ki.

A fiatalabbak textilfestés mellett töklámpást faraghattak a művelődési ház előtti téren. Csillag József, mosonmagyaróvári fafaragó segítette a kis alkotókat, aki már évek óta foglalkozik töklámpások készítésével. A szervező társaskör a tök konyhai felhasználási módjáról sem feledkezett meg: Többek között tökös rétest, puffasztott tökmagot, répatortát és cukkínis szeletet kóstolhattak meg az ínyencek.

Az este felvonulással zárult. A szülők mellett a gyerekek is kitartóan meneteltek a lámpásaikkal a művelődési háztól a fő utcán és a Dicsőfi utcán át. A kiállítást idén először vasárnap is megtekinthetik azok, akiknek szombaton nem volt rá alkalmuk.

HE
-hirdetés- -hirdetés-