Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság
Jánossomorja – WHB Győr-Ménfőcsanak 1-1 (1-1)

Csapatunk múlt héten, Kapuváron mutatott játékából sikerült valamennyit a listavezető ellen is a gyepre vinni, igaz ez is csak a döntetlenhez volt elegendő. Az eddig száz százalékos teljesítménnyel bíró ménfőcsanaki gárdát helyenként oktattuk a focira és a játék fennmaradó részében is partiban voltunk.

JSE: Sipőcz Róbert, Mikhely Zoltán, Kopf Péter, Kompis Ákos, Fuhrmann Péter, Ékes József, Forika János, Bognár Gábor, Tollár Norbert, Világi Zoltán, Simon Balázs
Cserék: Bognár helyett Király, Fuhrmann helyett Göblyös, Mikhely helyett Mátyás
Edző: Király József játékos- edző

WHB Győr-Ménfőcsanak: Cziszár P. Lajos, Pintér Tamás, Reizer Norbert, Tétedli Gábor, Herczeg András, Puglits Gábor, Reizer Imre, Zobák Bálint, Tóth Szabolcs, Váli Zsolt, Lőrincz Tamás
Cserék: Tóth helyére Kovács Zoltán, Lőrincz helyére Tétedli
Edző: Turbék István

A mérkőzést esélytelenként várta alakulatunk, a múlt héti kapuvári győzelem ellenére, hiszen az öt mérkőzése mindegyikét megnyerő Ménfőcsanak gárdáját fogadtuk. A meccset ennek ellenére a hazaiak kezdték jobban, több helyzetet is kialakítottak, és nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A sorra termelt ziccerek kihasználatlanul maradtak, a 15. percben – a szinte már hagyományosan – Simon által kihagyott ajtó-ablak lehetőség szerencsénkre nem bosszulta meg magát. A következő támadásunkból már a vezetést is megszereztük, végre jégtörő Simon révén, aki egy Tollár által beadott labdát üggyel-bajjal ugyan, de a hálóba juttatott a kapus alatt. A gól után jórészt a középpályán zajlott a játék, és egy bedobás utáni gyors kényszerítőzés követően a mérkőzés 25. percében Váli megszerezte az egyenlítő találatot a csanakiaknak: Tizennégyről a hosszú jobbot pókhálózta ki. A félidő hátralevő részében is mi uraltuk a játékot, köszönhető ez a betonbiztos védelmünk tengelyének, Kopf Péternek, aki a meccs egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

Litánia a szünetben

A második félidőre csapatunk érkezett ki később, megváratva ezzel a vendégeket, és kihasználva az időt a taktikai megbeszélésre. Király József játékos-edző tanácsait megfogadta a társaság, hisz erős támadójátékot mutatva kezdtük a második játékrészt. Az első tíz percben többször is megszerezhettük volna a vezetést, de sajnos a helyzeteket elpuskáztuk. A kezdeményezést és az irányítást azonban nem adta ki kezéből alakulatunk. Király beállásával tovább próbáltuk erősíteni a támadásokat, de ez is kevés volt a folyamatos eső ellenére is népes szurkolók igényelte diadalhoz. A sajnálatos sérülések miatt edzőnk nem tudott támadót cserélni, pedig a padon ott ült bevetésre várva Gordian. Fuhrmann és Mikhely sérülése indokolta a két védő behozatalát helyükre Göblyös és Mátyás állt be.

Nehéz, ám komoly ellenfél elleni döntetlent láttunk a hazai eredményjelzőn a meccs végén, ami enyhítheti a kiújuló győzelmi impotencia feletti keserűséget. Bár a korábbi hibák még mindig nem vonultak a zuhanyzóba, továbbra sem sikerült gólra váltanunk a sorozatosan kidolgozott helyzeteket, és az ellenfél tizenhatosa előtti összhangzat is hamiskás néha.  A  taps azonban kijárt a fiúknak, és a nehéz ellenfél ellen mutatott szép játék joggal biztathat minket a jövő hétig.

Turbék István: Nagyon jó iramú mérkőzésen – melyen az osztály színvonala felett teljesített mindkét gárda – igazságos döntetlen született. Innen elvinni egy pontot, ez is felér egy győzelemmel, hisz nagyon jó csapat ellen játszottunk és egy pillanatnyi kihagyást is megbosszultak volna a hazai támadók.

Király József: A Kapuvár ellen bebizonyítottuk, hogy van tartás a csapatban és sikerült átmentenünk a formát és a jó játékot. Helyzet nélkül egyenlítettek ellenünk, és sajnos én sem tudtam érdemlegesen hozzátenni a mérkőzéshez. De az elkövetkezőkben is küzdeni fogunk és remélhetőleg sok győzelemmel sikerül megörvendeztetni a jánossomorjai szurkolókat.

Takács Gergő

-hirdetés- -hirdetés-