Egyre valószínűbb, hogy az Újudvarnál holtan talált lány a Pozsonyból eltűnt szlovák Barbora Mrovčakova. A gyilkosság fő gyanúsítottja a lány barátja, aki – miután a rendőrség látókörébe került – hétvégén felakasztotta magát.

A rendőrség feltételezi, hogy a lány megölésébe belekeveredett jó barátja, az átmenetileg Szlovákiában élő 36 éves, britt állampolgárságú dél-afrikai férfi, Neville Naideo. Mint arról a kisalfold.hu beszámol, a férfi két nappal Barbora eltűnése után maga jelentkezett a pozsonyi rendőrségen, hogy ő látta utoljára az eltűnt szlovák lányt, mert ő vitte el a szórakozóhelyről a Mudroňova utcáig, ahol útjaik elváltak. Mivel a környéket a nyomozók kutyákkal is átkutatták, de nem találták a lány nyomait, meggyanúsították a férfit.

A lap szerint a férfi hétvégén felakasztotta magát. A nyomozók azt feltételezik, hogy a férfinak köze volt a gyilkossághoz. Információnkat a megyei rendőrség is megerősítette. Szlovák portálok pedig tényként beszélnek már arról, hogy Barbora az áldozat.

Mindezt megerősítette a dél-afrikai anyósa – írja a lap –, akinek a Mudroňova környékén van lakása, és Neville átmenetileg nála lakott. Úgy tudjuk, a nő azt állítja, hogy azon a napon a férfi szobája csupa vér volt. Amikor ezt meglátta, arra kérte az anyósát, hogy, ha kérdezik, azt mondja, a lány elment tőlük, eközben leesett a lépcsőn és megütötte a fejét.

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-