A zeneiskola bármelyik hangszerét kipróbálhatták azok a gyerekek, akik részt vettek szerdán délután az intézmény nyílt napján. Az évek óta hagyományos nyílt nap célja, hogy a kisiskolások megtapasztalhassák, milyen egy hangszert kézbe venni és megszólaltatni, és így kedvet kapjanak a zenéléshez.

Viszonylag kevés érdeklődő volt idén a jánossomorjai Alapfokú Művészeti Iskola nyílt napján, legalábbis az előző évekhez képest. Eddig mindig az volt a tapasztalat,  hogy néhány gyerek ennek hatására iratkozik be zenét tanulni. Most Dravetzky István igazgató úgy látja, nem jelent ez már akkor újdonságot, mint eddig. Ráadásul, mint mondja, szerinte néhány kivételtől eltekintve általánosságban “kevés dologgal fogalkoznak a gyerekek az iskolán kívül.”
Még tart a zeneiskolában a beiratkozás, úgyhogy aki kacérkodik a zenetanulás gondolatával, az a hétfői évnyitóig még jelentkezhet.
A táncoktatás is folytatódik az intézményben: az álláspályázat lezárása után, tehát valóban az utolsó utáni pillanatban ugyanis mégis jelentkezett a megüresedett táncpedagógusi állásra (a távozó Gyűrűsné Hornyák Éva helyére) egy lébényi tanárnő. Így nem kell megszüntetni a modern tánc tanszakot.

jakabviktoria

-hirdetés- -hirdetés-