Kézműves foglalkozások, üvegfestés, főzés, de éjszakai túra és számháború is várta azokat az általános iskolásokat, akik Makk Marci és Makk Marcsi szigetére utaztak augusztus 11-től 16-ig a doborgazi táborba.

 

Makk Marci és Makk Marcsi szigete a Szigetközben címmel hirdetett tábort a kistérségben élő gyereknek a Mosonmagyaróvári Kistérségi Társulás Gyermekjóléti Szolgálata. Összesen 116 kisgyermek vett részt a környékről, köztük 47-en a jánossomorjai mikrotérségből, városunkból, Várbalogról és Újrónafőről. De érkeztek gyerekek Levélről, Rajkáról, Bezenyéről, Halásziról, és Kimléről is.

A helyi gyerekeket az iskolabuszok szállították a helyszínre, ahol pedig rengeteg színes program várta őket. A már említetteken kívül a Jánossomorjai Kutyaiskola is tartott bemutatót, lehetett íjászkodni, lovaskocsikázni, és természetesen a fürdés sem maradt el a közeli Duna-ágon. Utolsó este pedig tábortűz mellett búcsúzhattak el egymástól a diákok.

A kistérségi társulás gyermekjóléti szolgálata pályázaton nyert támogatást a táboroztatásra, de az önkormányzati támogatás mellett nagyon sok, főleg jánossomorjai cég és vállalkozó is segített. Így a legkedvezőbb árú nyári táborozási lehetőség volt a környék gyermekeinek.

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-