Továbbra sincs sok kapaszkodója a rendőrségnek az Újudvaron hétfőn holtan talált fiatal lány ügyében. Az autópályától 800 méterre fekvő, meztelen, összevert holttest a jánossomorjai rendőrök illetékességi területén hevert, így ők is részt vettek a helyszínelésben.

Frissítve: 2008.09.05.

Még mindig nem derült fény annak a fiatal nőnek a kilétére, akinek meztelenített holttestére egy átutazó német család talált rá hétfőn délután fél 3-kor a 86-os főút melletti földútról letérve, Újudvar térségében. A rendőrség legfrissebb információi szerint azonban kapcsolat lehet a Pozsonyban vasárnap hajnalban eltűnt Barbora Mrovčáková és az ismeretlen holttest között. Az iglói 23 éves lányt a pozsonyi Vajanský rakparton lévő Cirkus Barok nevű szórakozóhelyről távozóban látták utoljára hajnali 5 előtt, és azóta nem adott életjelet magáról – közölte a Kisalföld című megyei napilap pénteken.

A krisztinabereki letérővel szemben lévő gazdasági úton kívánt pihenni csemetéjével egy német házaspár, a magán könnyíteni induló férj itt találta meg a kilökött holttestet. A terület a jánossomorjai rendőrőrshöz tartozik, így a helyszínelésben és adatrögzítésben ők is közreműködtek.

A vizsgálatok hosszú időt vesznek igénybe, előzetesen azonban annyit sejthető, hogy megtalálásakor a lány már legalább 12-18 órája halott volt. Valószínűleg már nem élt, amikor a helyszínre szállították, vagy szállította gyilkosa.

A holttest azonosítása ugyanakkor égetően fontos lenne, hiszen nélküle nehéz a nyomozás. Az ismeretlen igazságügyi boncolását már el is végezték. Ennek alapján az orvosszakértő megállapította, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett. A 177 centiméter magas, 18-25 év közötti, vékony, szőkésbarna hajú és zöldesszürke szemű nőnek különös ismertetőjele nincs. Megtalálásakor teljesen meztelen volt, iratokat, ruhát a nyomozók nem találtak a környéken. – írja a Független Hírügynökség.

A hölgyön nincs jellemző ismertetőjel, azt sem tudni még, hogy megerőszakolták-e, vagy nem. A gyilkosság hasonlóságot mutat egy öt évvel ezelőtti emberöléshez, amikor Győr közelében brutális módon végeztek a 22 éves Tompa Eszterrel – írja a Kisalföld összeállítása.

A rendőrség kéri a lakosságot, amennyiben gyanúsat észleltek a környéken abban az időben, illetve bármilyen információval rendelkeznek az üggyel kapcsolatban, jelentkezzenek a legközelebbi rendőrőrsön.

HT

-hirdetés- -hirdetés-