Hét napot töltött a Jánossomorjai Önkéntes Tűzoltóság gyerekcsapatának néhány tagja a Berlin-Gatow katonai reptér területén a Berlini Ifjúsági Tűzoltók fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából megrendezett táborban. A sátorozáson minden nap versenyek, vetélkedők, játékok várták a fiatalokat, és persze a német fővárosba is eljutottak.

Két díjat is elhoztunk a berlini ifjúsági tűzoltótáborból: nemcsak a tűzharc játékot nyerte meg a helyi csapat, hanem a Miss Sátortábor cím is Jánossomorjára került: Sipos Edina nyerte meg ugyanis a játékos feladatokból álló vetélkedőt.
De a többi játékon sem vallottunk szégyent. Ezekből pedig volt bőven, hiszen minden napra – sőt néha éjszakára is – jutott. Nemcsak gumicsónakban kellett evezni, hanem szerveztek úszóversenyt, és a nálunk a Madarak és Fák napján szervezett, állomásokból és különböző feladatokból álló túrát is – estére-éjszakára. Esténként disco, karaoke, és a már említett Mister és Miss Sátortábor – választás, és további játékok várták a fiatalokat.

A rengeteg tábori program mellett két napot tudtunk Berlinben tölteni, itt is folytatódott a játék, hiszen a német főváros nevezetességeit egy kérdéssor és egy térkép alapján kellett megkeresni.
A táborban minden reggel újság jelent meg, az előző napi eseményekkel, és az itthon maradtak üzeneteivel. A lap egyik számában külön bemutatták a jánossomorjai csapatot, de a tábor megnyitóján is külön megemlítették a magyar küldöttséget, mint a legtávolabbról érkező résztvevőket.

A főként kapcsolatépítés céljával megrendezett táborban összesen 36 tűzoltócsapat, mintegy hatszáz fiatalja vett részt. Németország több városa, Belgium, Lengyelország, Csehország és Szlovákia is képviseltette magát és Tanzániából is befutott egy néhány fős csapat a harmadik napon. Magyarországot Jánossomorja képviselte tizenhat diákjával.

A gyerekek táborozásához a Jánossomorjai Önkéntes Tűzoltóság és a Jánossomorjai Sportegyesület nyújtott segítséget.

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-