Az Óbuda Brick Factory csapata nyerte a 2008-as baseball Magyar Kupát, amelynek döntőit Jánossomorján rendezték a hétvégén. A hazai fiúk szomabaton, a döntőbe jutásért játszott meccsen kikaptak a Szentendre Sleepwalkers csapatától.

A döntőbe jutás volt a célja a Jánossomorja Rascalsnak a Magyar Kupán, de szoros mérkőzésen, 16-15-re alul maradtak szombaton délután a címvédő Szentendre ellen. Némiképp talán kárpótolja a mieinket, hogy a magyar baseball-élet újra Jánossomorjára figyelt a hétvégén a kupadöntő révén.

Szombat délelőtt – a másik, döntőbe jutásért játszott meccsen – az Óbuda Brick Factory győzte le az Érd Aeros gárdáját. Így a vasárnapi fináléban a serlegért az Óbuda és Szentendre csapata játszhatott. A döntő mérkőzést dr. Kurunczi Károly, Jánossomorja polgármestere nyitotta meg egy jól irányzott kezdődobással. Fekete Csaba, a házigazda Rascals edzője pedig az Óbuda Brick Factory edzőjét, a kubai Antonio Moruát köszöntötte hetvennegyedik születésnapja alkalmából. “Tóni bácsinak” azonban az igazi ajándék alighanem a végeredmény volt: Óbuda-Szentendre: 17-6. A Brick Factory térhetett tehát haza a serleggel.
A mérkőzés legértékesebb emberének az óbudai Zalabai Zsoltot választották.

-hirdetés- -hirdetés-