Érdekes módon kívánta megnövelni a színesfém súlyát egy miskolci társaság a jánossomorjai színesfém-hulladék telepen. Tegnapelőtt több mázsa rézhulladékot hoztak két furgonnal, ám a mérlegelés során kiderült, egyik autójuk rakterében, egy furnérlemez mögött négy családtagjukat bujtatták el.

A nagy melegben volt, aki már kábultan szállt ki a nagyjából ötven centi széles rejtekhelyről. A társaság ezután még a mellett kardoskodott, hogy továbbra is a nagy mérlegen, járművel együtt mérjék le a hulladékot. Ilyen esetben ugyanis a teli teherautót mérik le, majd a kipakolás után újra a mérlegre kell járnia a sofőrnek. Feltehetően a bújkálók e két momentum között szálltak volna ki.

A telep tulajdonosa, Csabai Gyula elmondta, a másik furgonban is hasonló módon bújhattak meg emberek, mert sokan szálltak ki a járműből, mikor az első autó lebukott.

A helyszínen kialakult vitát a helyi és a mosonmagyaróvári rendőrség fékezte meg. Az előállított gyanúsítottak ellen csalás miatt indulhat eljárás, és a fémhulladék eredetét is vizsgálják.

HT

-hirdetés- -hirdetés-