Kihasználták a kisváros békéjét: két, mit sem sejtő autós is áldozatul esett a bűnözőknek Jánossomorján tegnap. Egy hölgy lezáratlan autójával a szeme előtt hajtottak el az egyik bolt elől, míg egy másik, szintén lezáratlan személygépkocsiból a GPS-t lopták el ismeretlen tettesek.

 

Tegnap negyed öt táján egy hölgy parkolt le a szentpéteri gazdabolt előtt, az iskola felőli oldalon Suzuki Ignis típusú személyautójával. A járműben hagyta a kulcsot, mivel csak rövid elintézni valója volt. Annyira rövid, hogy még láthatta, ahogy autójával elhajt egy ismeretlen tettes.

A helyszínen az elkövető társát egy szolgálaton kívüli rendőr segítségével fogták el a helyi rendőrőrs munkatársai. A két férfi ugyanis arra sétált, amikor felfedezték a kínálkozó alkalmat. A kormány mögé be is tudott ülni egyikük, a másik azonban nem tudott beülni az anyósülésre, mert az az ajtó viszont zárva volt. Így társa nélküle oldott kereket. A férfi – így feltételezhetően társa is – szlovák állampolgár.

A másik eset tegnap este történt, szintén Szentpéteren. A Bartók Béla utca torkolatánál álló kiskocsmába tért be egy férfi barátnőjével, ám a rövid látogatás idejére nem zárta le autóját. Ismeretlen tettesek ezalatt a kesztyűtartóból kivették a műholdas navigációs rendszert.

A helyi rendőrség szerint ismét az utazó bűnözés áldozataivá váltak a jánossomorjaiak. Erre utalhat az is, hogy mindkét eset egy napon, a főúthoz közel történt. A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy zárják az autókat, és ne hagyják a ház előtt; tartsák zárva házuk ajtaját is, és fokozottan ügyeljenek értékeikre.

A rendőrség szerint az utazó bűnözők akár az ország távolabbi részéből vagy – mint most is – a szomszédos Szlovákiából is érkezve rövid idő alatt „rajta ütnek” egy-egy településen, ezért szükséges az óvatosság.

HT

-hirdetés- -hirdetés-