Vasárnap elindult Japánba a Rascals két serdülő játékosa. Az ifjú tehetségek: Diós István és Laffer Kristóf a gyermek baseball-világtalálkozón vehet részt.

16 ország 5-5 gyermeket delegálhatott a találkozóra, akik egy technikai felmérő után kerülhettek csak az utazó keretbe. Mint arról beszámoltunk korábban: külön sikernek számít, hogy Jánossomorjáról két kis játékos is csatlakozhatott a csapathoz. A tíznapos túra alatt edzéseken is részt vehetnek és tanulhatnak a sportolók, de a mieink, mint korábban elmondták, remélik, hogy a csapat korábbi edzőjével Yamashiro Riosuke-val, azaz Rióval is találkozhatnak majd.

A helyi baseball csapat sikerét bizonyítja az is, hogy mind a négy jánossomorjai válogatott pályára léphetett a trnavai európa-bajnoki selejtező-tornán. A tornára korábban nálunk is készülő csapat ötfős csoportjában ugyan a negyedik helyen végzett, de igen erős ellenfeleket kapott. Ingo Gotwald szövetségi kapitány a torna végén elmondta, szeretné együtt tartani a társaságot, mert ütőképes gárda alakult ki a keze alatt.

HT

-hirdetés- -hirdetés-