Két pályázaton is sikerrel szerepelt Jánossomorja, így ősszel új burkolatot kaphat a Bercsényi utca és immár Uniós szabványnak megfelelő eszközökkel gazdagodhat a somorjai pihenőpark játszótere.

9.6 millió forinthoz jutott összesen a nemrég nyilvánosságra hozott országos decentralizált pályázati forrásokon Jánossomorja.

Nagyjából 5 millió 780 ezer forintot nyertünk a Bercsényi utca aszfaltozására. Az idei útfelújításokra 30 millió forinthoz szeretett volna fordítani a város, ehhez 15 milliót különítettek el a költségvetésben, a többit pályázatokon remélték elnyerni. A Bercsényi utca 50 százalékos állami támogatása mellett így a fennmaradó összegből a Munkácsy utca burkolata újul meg még, tisztán önkormányzati erőből. A még a tavaly felállított aktuális kívánságlistán szereplő Iskola utcára újra pályázik a város – hangsúlyozta Dr. Kurunczi Károly polgármester. Idén e mellett kisebb burkolatjavításokat is tervez az önkormányzat. A vasútállomás előtti teret is szeretnék kijavítani, de a szentjánosi temető bejáróját is aszfalttal borítanák még ősszel.

A pusztasomorjai pihenőpark játszóterének eszközeit is megújíthatja a város, amire több mint 3 millió 780 ezer forintos támogatást kap. Így eltűnnek a most balesetveszélyesnek minősített mászókák, hinták, és az Európai Uniós előírásoknak megfelelő játszószerek várhatják majd, remélhetőleg ősztől a gyerekeket. Ehhez két és félmillióval járul hozzá Jánossomorja.

Július 15-én hozták nyilvánosságra az ez évi hazai decentralizált pályázati források eredményét. Közel 78 millió forint érkezik a Kistérségbe, melyből tehát majd tíz milliót városunk nyert el. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács döntésének köszönhetően a Települési önkormányzati szilárd burkolatú belterületi közutak burkolatfelújításának támogatása pályázati forrásból a Mosonmagyaróvári Kistérség 12 önkormányzata, összesen több mint 52 millió 800 ezer forint támogatásban részesül, melyből 15 utca újulhat meg a nyertes önkormányzatok területén.

A Mosonmagyaróvári Kistérségben a Területi kötöttség nélküli önkormányzati fejlesztések támogatása pályázati forrásból összesen 7 önkormányzat pályázata részesül támogatásban, összesen több mint 23 millió 650 ezer forint értékben.

HT

-hirdetés- -hirdetés-