Mindhárom szlovákiai légiós távozik a JSE futballcsapatából, köztük a gólkirály, Jankovič is. Velük együtt öt játékostól vált meg a vezetőség, ám hogy helyükre kik érkeznek, és hogy kikkel bővül a gárda, az még nem dőlt el végleg.

Megkezdték a felkészülést a következő idényre a JSE focistái. A csapat összeállítása azonban még nem végleges, jelenleg a leendő új játékosok tesztelése is zajlik. Ők általában a vezetőség hívására érkeznek az edzésekre, ám akad köztük olyan is, aki maga kereste meg a csapatot.
A tavaszi sorozat végén öten távoztak a sportegyesülettől: Pint, Minarik és a csapat meghatározó támadójátékosa, Jankovič is, valamint Kertésztől és Hegedűstől is elbúcsúzott a vezetőség.
Főként az ő posztjukra keresnek hasonló képességű játékosokat, ám elsősorban a csatársort és a középpályát szeretnék erősíteni.

Nagy Ferenc, szakosztályvezető elmondta: cél egy olyan csapat összeválogatása, ami bármilyen felállásban ütőképes. „Bármikor lehet sérülés, betegség, munkahelyi elfoglaltság, és szeretnénk, ha a padon nem olyan játékos ülne, aki gyengébb, mint aki kezd. Ha a cserejátékosnak kell beállnia, akkor ugyanúgy tudjon teljesíteni, mint a kezdőjátékos.” – tette hozzá.

Egyelőre tehát még nincs konkrét döntés, annyi azonban már biztos: a következő idényben az ifjúsági csapatot új edző, a tavasszal még a MTE utánpótlásánál dolgozó Zalka Péter vette át. Várhatóan innen is átkerülnek páran az első csapatba.
Július 24-ig van ideje a vezetőségnek és a játékosoknak is eldönteni, hogy ki, melyik egyesületnél tölti majd a következő szezont. A vezetőség bízik benne, hogy legalább a tavaszi eredményeket tudják majd hozni az őszi fordulókban is.
A bajnokság augusztus 17-én kezdődik.

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-