Nikházi Márk is pályára lép a holnap kezdődő csehországi U 19-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Korosztályos válogatottunk tegnap érkezett Prágába, hogy Németországgal, Spanyolországgal és Bulgáriával találkozzon a kontinenstornán.

A sportlapok egyöntetűen a spanyolokat várják befutónak, hiszen ők a torna legutóbbi hat kiírásából négyszer diadalmaskodtak.

“Apró különbségek döntöttek abban, hogy végül kik jönnek velünk, és kik maradnak itthon. Mindenkinek köszönöm a munkát, aki részt vett a közvetlen felkészülésben, és ezáltal segített azoknak, akik végül képviselik hazánkat az Eb-n.” – kommentálta a döntését a válogatott edzője, Sisa Tibor az mlsz.hu-n.

A csapat sok magyar szurkolót is vár – sőt, városunkból is indul egy csoport. A magyar csapat találkozóira a helyszíneken lehet megvásárolni a belépőket, 50 cseh koronáért (mintegy 500 forintért). A stadionok pontos postacímei: FK Viktoria Zizkov, Seifertova trida, 13000 Praha 3; FK Marila Pribram, Lazec 60, 26101 Pribram.

Válogatottunk programja a csoportban:

Július 14., hétfő
Prága, Victoria Zizkov-stadion, 17. 30 óra
Bulgária – Magyarország

Július 17., csütörtök
Pribram, Marila-stadion, 18 óra
Spanyolország – Magyarország
Július 20., vasárnap
Pribram, Marila-stadion, 20 óra
Magyarország – Németország
Az U19-es válogatott végleges EB-kerete:
Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool), Pokorni Péter (Paks)
Védők: Szekeres Adrián (MTK), Debreceni András (Kecskemét), Korcsmár Zsolt (Újpest), Lengyel Dániel (Haladás), Présinger Ádám (Integrál-DAC), Iszlai Bence (Veszprém)
Középpályások: Szabó László (MTK), Busai Attila (MTK), Gál András (MTK), Nagy Olivér (Pécs), Koman Vladimir (Sampdoria), Nikházi Márk (MTK), Gosztonyi András (MTK)
Csatárok: Németh Krisztián (Liverpool), Simon András (Liverpool), Bajner Bálint (West Ham United)
-hirdetés- -hirdetés-