Felméri a város állatállományát a polgármesteri hivatal július elsejétől. Erre – a tervek szerint ősszel – a testület elé kerülő helyi állattartási rendelet kialakítása miatt van szükség. Így a testület tisztában lehet a helyeik által tartott házi és haszonállatok számával és azzal is, hogy a város mely részeiben milyen állatokat is tartanak a lakosok.

A rendeletben a tartás szabályait is megváltoztathatja a testület. Van rá példa, hogy egyes városok belvárosi részeiben megtiltották egyes haszonállatok tartását. A felméréssel arra is választ keres Jánossomorja: szükség van-e helyben hasonló intézkedésre. Valószínűleg egyszerűsíteni is kell majd a jelenleg élő, de már régi állattartási rendeletet, ugyanakkor szükséges a változtatás is több helyen.

E mellett a tartott ebeket is fel kívánja mérni a város. Ez ugyanis eddig hiányzott a városban, a törvény ugyanakkor kötelezővé teszi a települések számára, ezért határozott úgy a testület, hogy egyúttal a kutyákat is felméreti.

Az összeírást végző személyek hivatalos megbízólevéllel rendelkeznek. A hivatal kéri a lakosságot, teljesítsék az adatszolgáltatást.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-