Horváth Lászlóné, a polgármesteri hivatal adó és pénzügyi osztályának főtanácsosa kapta az idén először átadott Kiváló Köztisztviselő Díjat. A kitüntető címet a köztisztviselők napja alkalmából adták át pénteken.

 

– Horváthné Terike 32 éve dolgozik itt, és mind az ügyfelek, mind a munkatársak, de a jegyzők és a polgármester is mind megelégedettséggel gondolhatunk csak munkájára. Emberi hozzáállása és szakmai tevékenysége is igazolja, hogy megérdemelte ezt a díjat – indokolta a kitüntetést Póczáné Dr. Kovács ZsuzsannaJánossomorja jegyzője.

Az oklevéllel, emléktárggyal és pénzjutalommal is járó díjat idén először adják át Jánossomorján. Azonban nem évenként odaítélendő címről van szó, csupán akkor kaphatja ezt meg valaki, ha munkájával kiérdemli azt.

A díjat kisebb ünnepségen és díszebéden adták át július elseje, azaz az országos köztisztviselők napja alkalmából, ahová a város szeretettel várta a településért dolgozó, nagyjából húsz köztisztviselőt. A köztisztviselő a közigazgatásban dolgozó olyan hivatalnok, aki az állam vagy önkormányzat szolgálatában közhatalmat gyakorol – szemben a közalkalmazottal, aki ezzel nem bír. A köztisztviselő megtestesíti az állam semlegességét: párttisztséget nem viselhet, vallási és politikai meggyőződése nem vezérelheti az általa folytatott eljárásban.

HT

-hirdetés- -hirdetés-