A helyi igények kielégítése érdekében szeptembertől egy új óvodai csoportot indít a város. Hússzal több gyerek járhat tehát Szentpéterre szeptembertől, olyanok, akik eddig nem juthattak be az intézménybe, helyhiány miatt. Mindez nagyjából hat millió forintba kerül majd.

Harmincheten búcsúztak el az óvodától pár hete, és járhatnak iskolába szeptembertől. A jánosi óvodából 15-en, Pusztasomorjáról kilencen, Várbalogról ketten, Szentpéterről pedig 11-en ballagtak el. A nemrég kirepülő kis óvodások helyére többen érkeznek azonban szeptembertől, hiszen a helyi, megnövekedett gyermeklétszámhoz igazodva egy új óvodai csoportot nyit a város.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Jánossomorján sokkal többen jelentkeznének az óvodákba szeptembertől, mint ahány helyet biztosítani tud az intézmény. Legnagyobb részük vagy olyan kiscsoportos, akinek szülei igazolt munkahellyel rendelkeznek, tehát a szabályok értelmében felvehetik gyermeküket az intézménybe, vagy olyanok, akik már középsős korúak, így számukra amúgy is nyitva lennének az ovik – ha lenne hely. Legalábbis ez volt a helyzet tavasszal.

Az igényekhez alkalmazkodva most a város egy óvodai csoportot nyit, ami várhatóan kielégíti az igényeket – jelentette be a szerdai képviselő-testületi ülésen Dr. Kurunczi Károly polgármester.

15 középsős akinek nem dolgozik – és 5 kiscsoportos jár majd a Szentpéteren nyíló csoportba. Az új csoport helyszíne miatt minimális átszervezések is elképzelhetők majd az intézményben, valószínűleg pár jánosi ovis somorjára jár majd, ám csak olyanokról van szó, akik Pusztasomorjához közel laknak – mondta a polgármester.

Péteren egy korábban teremként működő, de irodává átalakított szobát alakítanak vissza az érkező kicsit számára. Az új eszközök beszerzése nagyjából egymillió forintra rúg, egy óvónőt és egy dadát is fel kell vennie az intézménynek. A költségek így összesen nagyjából hat millió forintot tesznek ki.

HT

-hirdetés- -hirdetés-