Kerékpárút kötheti össze Jánossomorját Andauval, onnan pedig a tervek szerint egészen Kapuvárra tekerhet el a turista, talán már jövőre. A héten állapodott meg a három település arról, hogy közösen pályáznak a Hanságot átszelő, hiánypótló bicikliút megvalósítására.

Egy határon átnyúló Uniós projekt forrásaira pályázna a három település alkotta összefogás, ami a magyar feleknek 95, az osztráknak 50 százalékos támogatást biztosítana. A burgenlandi határ mentén ez az első ilyen tervezet, a társulás a pályázat leadásában és persze a sikerben is szeretné megőrizni ezt a helyezést. Több települési összefogás is pályázhat ugyanis még a régióból e forrásokra 2012-ig.

A bicikliút az elképzelések szerint a későbbiekben kibővíthető lenne egy Albertkázmérpuszta – Mosonszolnok – Mosonmagyaróvár vonallal is, ami nem csak a helyiek közlekedését könnyítené meg, de turisztikai szempontból is nagy fegyvertény lenne.

A költségekről még nem beszélhettek a felek, mondván, a tervek még csak a közeljövőben készülnek el. A pályázattól idén várnak eredményt, a munkálatok jövőre indulhatnak.

Az elgondolások része a jánossomorjai kerékpáros információs központ is. Így a tavaly sikertelenül végződött pályázat, a meg nem valósult projekt után ismét esély van arra, hogy a pusztasomorjai iskola helyén tervezett turisztikai központ megvalósuljon.

HT

-hirdetés- -hirdetés-