Huszonkilenc diák nézhet egy új kezdet elébe Szentpéteren, véget értek ugyanis számukra az általános iskolai évek. Szombaton zsúfolásig megtelt a Klafszky Katalin tagiskola udvara a ballagáson.

A címben nevezett Freddy-örökzölddel teremtett sajátos hangulatot a Klafszky Katalin tagiskola az árnyas udvaron rendezett ballagási ünnepségen, amíg az iskolát körbejáró diákokra várt a rokonok rajongótábora.

“Es fährt ein Zug in ungewisse Ferne”

A néha mosolygós, néha szívszorító búcsúztató gondolatok, versek mellett Prátser Krisztián, az iskola tanára gitárral adott még útravalót a tanoncoknak. Az elmúlt nyolc évet a búcsúztató hetedikesekkel közösen tekintették át a nyolcadikosok, sok vidám pillanatot felvillantava. Igaz, vidám pillanatokat szerzett a legemelkedettebb pillanatokban recsegő technika is. De a szülőkben is ébreszthetett régi emlékeket az iskolaudvar, sokan felelevenítették ugyanis az óraközi szünetek zsivaját.

“Du bist allein und kannst es nicht verstehn”

Az intézmény vezetése mellett a város nevében Póczáné Dr. Kovács Zsuzsannajegyző jutalmazta meg a kiemelkedő tanulókat. Wally János, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke is díjakat adott át a német nemzetiségi nyelvoktatást végző Klafszky-iskola diákjainak.

“Die Nacht ist lang”

29 diákját ereszti most útnak a szentpéteri tanári kar. Szakközépiskolába 42 százalékuk, szakiskolába pedig 48 százalékuk jár majd, de hárman még felvételre várnak. További három diák vett búcsút még a padoktól, ők hatosztályos gimnáziumban kezdik majd a szeptembert.

“Doch einmal kommt die Sonne”

A szentjánosi épülettel ellentétben az év végi felújítások itt elmaradtak, mivel sikertelenül pályázott a város a tagintézmény teljes felújítására, és csak jövőre próbálkozhat újra. A szükséges felújításokat azonban itt is elvégzik a nyáron. A tornaszoba új ablakokat kap, a pincehelyiségben pedig foglalkoztató és szabadidős termeket alakítanának ki.

“Und bringt für dich und mich ein Wiedersehn”

Hauptmann Tamás

-hirdetés- -hirdetés-