Óriási meglepetést okoztak a jánossomorjai kis labdarúgók a budapesti Góliát Kupa döntőjében. A már a kijutást is nagy sikerként értékelő helyiek több mint negyven csapat elől hozhatták haza a legjobbnak járó kupát.

Országos bajnok lett a jánossomorjai iskolások csapata, több mint negyven gárdát felülmúlva. A 12-13 éves jánossomorjai diákok a Góliát Kupa péntek 13-án, Budapesten rendezett döntőjén bizonyultak a legjobbnak, főleg szervezett játékukkal. Az aranyérmeket és az óriási serleget is hazahozó csapatot Nikházi Árpád vezette a dobogó legfelső fokára. Az edző a 8-9 éves korosztályt is bejuttatta az országos döntőbe, akik a csoportkörből ugyan nem jutottak tovább, de derekasan helytálltak. A 20 éves Góliát Kupán magas szinten, főként kluboknál játszó gyerekek szerepelnek iskolai csapatukkal, ezért is tartja óriási eredménynek az edző a helyiek sikerét.

Az Európa Bajnokság mintájára a résztvevő országok mezeiben játszó csapatok közül a jánossomorjaiak a francia színekben léptek pályára, és vehették át az aranyérmeket. –„Én még gyerekeket nem láttam sírni győzelem után, most láttam – mesélte Nikházi Árpád edző -, úgy jött belőlük…, most is megborzongok. Azért is nagy tett, hogy idáig eljutottunk, mert nagyon rossz körülmények között tudtunk csak készülni.”

HT

-hirdetés- -hirdetés-