A gyermekeket ünnepeljük május utolsó vasárnapján. Városunk idén is a pusztasomorjai játszóparkban várta a kisebbeket és a nagyobbakat zenés bábelőadással, szabadtéri játékokkal, kézműves foglalkozásokkal. A gyermeknapot Magyarországon 1950 óta tartjuk számon, 1949-ben a Nemzetközi Demokratikus Nőszövetség kezdeményezte megünneplését.
Ragyogó napsütés, és számos program köszöntötte gyermeknap alkalmából városunk apraját és nagyját is. A délután folyamán a legnagyobb sikert az óriáscsúszda, és a három különböző ugráló játék aratta. Lufihajtogató bohóc, kirakós játék, arcfestés, virágkészítés, és vattacukor, na meg sok-sok édesség is várta a kicsiket.
Sokan voltak kíváncsiak a Csodakút című bábelőadásra. A vicces történetbe a gyerekeket is bevonta a mesélő.
A mosonmagyaróvári és jánossomorjai tűzoltók bemutatójukon szétvágták a kigyulladt és eloltott autót, fecskendőiket pedig később a gyerekek is kipróbálhatták. Akadt viszont olyan is, aki inkább a vízsugarat próbálta ki.
Aztán véletlenül újra kigyulladt a már eloltott autó, szerencsére bátor lánglovagoknak sikerült az oltás – most már végleg.
A délután folyamán ismét bemutatót tartott a Jánossomorjai Kutyaiskola csapata. Kutyáik engedelmességből, bátorságból és őrzésből-védésből jó bizonyítványt kapnának a gyerekektől is.
A több éve sikeres gyereknap programja végül karaokeval zárult.

V.V.

-hirdetés- -hirdetés-