Virágmintás üvegtálak, cserépfigurák, hímes tojások, és még szó szerint több száz kreatív dísz. Fennállása óta harmadik kiállítását nyitotta meg a jánossomorjai kézműves szakkör hétfőn a művelődési házban.

Közel harmincan voltak kíváncsiak a jánossomorjai kézműves szakkör alkotásaira hétfő este a művelődési ház galériatermében. A több mint 200 kiállított tárgy között változó technikával készített, kisebb és nagyobb díszeket találunk, a lakási szinte minden szegletébe jut valami figyelmesség.

A megnyitón – találó témamegjelölésként – Lengyel Dominika, az Alapfokú Művészeti Iskola tanulója adta elő Bródy János Filléres emlékeim című dalát. Majd a kör vezetője, Lacknerné Fördős Klára és Wittman Elekné, a társaság tagja nyitotta meg a tárlatot. Mint mondta, a kör arra tanít, hogy „ne sajnáljuk az időt, legyünk türelmesek, ízlelgessük az anyagot, mint a nemes bort, apró kortyokban, mert így elegendő idő jut a kidolgozásra. (…) ha csak egy pillanatra behunyjuk a szemünket, és már tudjuk, hogy hol helyezzük el a lakásunkban, hogy hol mutatna a legjobban, vagy kinek ajándékoznám most azonnal oda, akkor már nagyot alkottunk…”

A Balassi Bálint Művelődési Házban hétfőnként foglalkozásokat tartó kézműves szakkör kétévente lép a helyi közönség elé a foglalkozások alatt készített kézműves dísztárgyakkal. A 15-20 tagot számláló társaság régi és új technikákat egyaránt szívesen elsajátít, de az otthon díszítése mellett a mai, felgyorsult mindennapokban ugyanilyen fontos lehet, hogy leüljenek kicsit a barátokkal – mondta el a kör vezetője Lacknerné Fördős Klára. A szakkör folyamatosan várja a csatlakozni vágyókat, épp úgy ahogy a különböző díszítési ötleteket.

A tárlat május 30-ig tekinthető meg a művelődési ház galériatermében.

HT

-hirdetés- -hirdetés-