Elsősorban udvari, szabadban használható, valamint készségfejlesztő játékokat vár a helyi bölcsőde a péntekig tartó játékgyűjtésen. A tavalyi évben papírgyűjtést hirdettek, melynek bevételéből már vásároltak néhány játékot, de még többre lenne szükség.

Kistalicska, homokozólapát, labda, kisbicikli, építőkockák – ezek fontos játékok lennének most a bölcsőde számára. A legtöbb játékuk ugyanis régi, elavult és elhasznált, nem felel meg a modern kor követelményeinek. És a gyermekekének sem, hiszen egyre kevésbé köti le a kisgyermeket egyetlen fajta játék, és fontos az is, hogy készségfejlesztő, logikai játékokkal játszhassanak, így például akár dominót, kirakókat is szeretettel fogadnának. (Azonban a szervezők kérik a szülőket, plüssállatokat ne hozzanak.) A helyi Gyermekjóléti Szolgálat kezdeményezte gyűjtésre még jövő péntekig várják az adományokat a bölcsödébe.

A helyi önkormányzat idén tavasszal felújíttatta a teraszt, kicserélték az ablakokat, tető került a homokozó és a terasz fölé, egyik terembe új bútorok is kerültek. Elkészült egy járda, ahol például biciklizni lehet. Illetve lehetne, ha lenne elég kisbicikli.

Elvileg az állam a kisgyermek három éves koráig támogatja az édesanyát, de egyre több anyuka megy vissza a kisgyermek két éves kora után dolgozni. Akkor ugyanis csökken az állami támogatás mértéke, és sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak gyermekükkel.

Jánossomorja bölcsődéjébe nem csak a településről érkezhetnek gyermekek, nemrég például Mosonmszolnokról jelentkeztek az intézménybe.

V.V.
-hirdetés- -hirdetés-