Műsorral köszöntötte anyák napja alkalmából az édesanyákat a helyi Gyermek és Ifjúsági Színjátszó Kör. A nézőtéren ülőket virággal köszöntötték a műsor szervezői és előadói.


A Balassi Bálint Művelődési Ház Gyermek és Ifjúsági Színjátszóköre Szennik Éva vezetésével szervezett anyák napi ünnepséget vasárnap délután a művelődési házban. Az ifjú színjátszók május első vasárnapján versekkel, versrészletekkel köszöntötték a jánossomorjai anyákat és nagymamákat. Az ünnepségen a szavalók zongorakíséret mellett emlékeztek meg az édesanyák nehéz, ám áldásos feladatairól, a rendezvény végén pedig virággal köszöntötték a nézőtéren ülő anyukákat és nagymamákat.

Az anyákat külön ünnepnapon köszöntötték már az ókori görögök is, hivatalos ünneppé azonban csak 1914-ben vált, a világon elsőként az Egyesült Államokban, hazánkban pedig 1925 óta emlékezünk meg róla. Magyarország mellett a Dél-Afrikai Köztársaság, LitvániaPortugáliaSpanyolország, és Románia tartja május első vasárnapján az anyák napját, a világ számos országában pedig más-más hónapra esik e nap.

veres

-hirdetés- -hirdetés-