Stabil alapokon a város. Ezt most már nem csak képviselőink szava, hanem a legutóbbi könyvvizsgálói jelentés is alátámasztja. A szerdai képviselőtestületi ülésen tárgyalt iratból egyértelműen kiderül, az önkormányzat fizetőképessége kimondottan jónak mondható.

Soha rosszabb évet – mondta a polgármester a legutóbbi testületi ülésen a tavalyi zárszámadás, valamint a nemrégiben elkészült könyvvizsgálói jelentés megvitatása után, amely szerint Jánossomorja mutatószámai kedvezőek, így korlátozás nélkül hitelképesnek mondható.

De hogy milyen hitelre kötelezi majd el magát az eddig kölcsönt egyáltalán nem ismerő város a biogázüzem megépítéséhez, még nem tudni, hiszen egyelőre csak általános tájékoztatót kértek az egyik bank fiókigazgatójától. A döntés a későbbiekben várható.
Korántsem volt ennyire pozitív kicsengésű annak a belsőellenőrzésnek az eredménye, amit az idősek klubja működéséről készítettek. A részletes vizsgálat súlyos hiányosságokat állapított meg – mondta Luka János, a pénzügyi és gazdasági bizottság elnöke, aki azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy mindezek könnyedén orvosolhatók lesznek, ha a Többcélú Kistérségi Társulás égisze alatt működik majd az intézmény.

Az állattartási rendelet felülvizsgálatára és újragondolására is hamarosan szükség lesz, hiszen a jelenleg érvényben lévőt 1995-ben alkották. Ezzel kapcsolatban egyfajta ötletbörzét javasolt Dr. Kurunczi Károly, amiből végül az ő javaslata került ki győztesen. Vagyis: mielőtt megreformálnák ezt a 13 éves rendeletet, felmérést készítenek a lakók körben, hogy kiderüljön, háztartásonként mennyi, és milyen állatot tartanak az itt élők.

M.K.

-hirdetés- -hirdetés-