Rövid időn belül harmadszor tett lakatot a pusztasomorjai ifjúsági klub helyiségére az önkormányzat, mint legutóbb februárban, most is a klubhoz méltatlan viselkedés miatt. A klubtagok szerint azonban nem ők a felelősek az okokért.

A szervezet főutcai helyiségében és környékén folyó hangoskodás és felháborító magatartás miatt már a szomszédságban lakók is többször panaszkodtak, sőt, nemrég a rendőrség is kivonult, figyelmeztetni a fiatalokat. De korábban Czank Vilmos plébános is belevette prédikációjába a fiatalokat, mondván, nem tapasztalat még olyat, hogy a húsvéti körmenet dübörgő zenére zajlott volna.

A somorjai egyesület szerint azonban nem ők a ludasak. A klubhelységük melletti tornatermet más fiatalok használják, és szerintük a lakosoknak az ő viselkedésükkel lehet jogos problémájuk.

Nemes Csaba
 az önkormányzat ifjúsági bizottságának elnöke azonban úgy nyilatkozott: „Bizottságunk, Dr. Kurunczi Károly polgármester úr beleegyezésével úgy döntött, hogy határozatlan időre bezárjuk a klubot, és várjuk a klubvezető jelentkezését. Nyitottak vagyunk, bármikor folytatódhat ott az ifjúsági élet, de csak garantáltan normális keretek között.”

Míg a helyzet nem tisztázódik, az önkormányzat zárva tartja az épületet. A továbbiakról a jövő héten egyeztetnek az érinttetek.

HT

-hirdetés- -hirdetés-