Megyei I. osztályú bajnokság
Bajcs – Jánossomorja 1-0 (0-0) 
Csapatunk ma ismét az osztály krémjébe tartozó együttessel találkozott, várható volt a küzdelmes nehéz mérkőzés. Minarik és Kertész eltiltása letelt, ugyanakkor Bella beteget jelentett és Király József játéka is kérdéses volt.

Már szinte közhely, de mindenképp említésre méltó a kitartó jánossomorjai szurkolótábor. Ezúttal is mintegy 70-80 fő kísérte el a csapatot megduplázva a nézőszámot. Bajcsi rohamokkal kezdődött a mérkőzés, sőt az egész félidőt végig uralta a csapatként egységesebb hazai gárda. Tovább nehezítette dolgunkat Király rakoncátlan bokája is, már az első félidő derekán kénytelen volt elhagyni a játékteret. Sokszor elmondták és leírták már, de tény , csapatunk a viszonylag kis méretű pályákon egyszerűen nem tud fogást találni az ellenfeleken. Szélsőjátékunk teljesen elveszett, hiába küzdött Világi Zoli, igazi jó labdát nem kapott. Jankovic pedig állandó őrizetben volt, többek közt az egy éve még városunkban játszó Bíró Zoltán jóvoltából (fájdalom, hogy akkor nem játszott ilyen agilisan). Az első játékrész és egyben csapatunk legnagyobb helyzete Kertész nevéhez fűződik, háttal a kapunak kapott jó labdát, átverte a védőket, majd miután a nehezét megcsinálta, nyolc méterről a kapus ölébe passzolt.

A szünet után sem javult sokat a játék, ha van ilyen, akkor ez egy tipikus egy gólos mérkőzés volt. A fehér mezes hazaiak be is jelentkezetek a három pontért, egy szabadrúgás a kapufáról szerencsénkre még kifele pattant. A következő akció már a gól lett, a 63. percben jól indult meg a csatár, majd miután üldözőit lerázta, kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0). Percekkel később újra a kapufa sietett a meccshiánnyal küzdő Hegedűs kapus segítségére (utoljára majdnem egy éve Répcelakon lépett pályára) a közeli lövés a felső lécről vágódott ki. Talán épp ettől, de végre feleszméltek a fiúk, az utolsó húsz percre teljesen átvettük az irányítást. Sajnos ma elképzelés és pontos passzok hiányában meddővé lett a fölény. Egy vitatott szituáció mellett azonban ne menjünk el, Fuhrmannt buktatták a tizenhatos vonalán, a döntés több vendégszurkoló hangos nemtetszése ellenére csupán egy szabadrúgás lett.

Összességében a harcosabb, jobban futballozó csapat nyert, a csapatból csupán a fiatal Mikhely Zoltán és Pint Tamás emelhető ki. Külön fájdalom ifjúsági csapatunk újabb veresége, a „kicsik” meccse 3-2-re végződött. A kék-fehérek helye nem változott a tabellán, még mindig 12. helyet őrzik. Az előttünk álló Hegyeshalomnak egy győzelemnyi előnye van. Következő két hazai mérkőzésünkön tehát van esély, előbb hétközi előrehozott mérkőzésen, remélhetőleg a május elsejei karneváli hangulatra sikerül feltenni a pontot a Nagyszentjános ellen. A hétvégén pedig a Fertőszentmiklós gárdája látogat városunkba.

Csizmazia Gergely

-hirdetés- -hirdetés-