Megyei I.osztályú labdarúgó mérkőzés
Jánossomorja SE- Abda SC 4:1 (2:1)

Az első igazán nehéz mérkőzésére készült a csapat. A tabella harmadikja ellen kellett ma felvenni a harcot, a gárda összeállításánál gondot jelentett az eltiltott Minarik és Kertész hiánya is.

A korábbi hetekben egyre több és több helyi sportbarát kísérte el a csapatot idegenbeli mérkőzésére, mégis ma csupán háromszázan látogattak ki. Az alap hangulatot Jankovic adta meg már a negyedik percben. Egy jó kiugratás végén kibújt a védők közül és tizenegy méterről a léc alá bombázott (1-0). Szinte fel sem eszméltek a vendégek, két perccel később máris duplázott a szlovák csatár: két védő űzte-gyűrte, de végül sikerült beleböknie a labdába, ami így Takács kapus mellett a kapuba csorgott (2-0).

Néhányan már önkívületi állapotukban el is könyvelték a három pont sorsát, Knauz viszont nem így gondolta. Egy távoli, bő húszméteres lövést engedett meg a kapura, Bella ezúttal kapitulálni kényszerült (2-1). A tizenegyedik percben tehát már három gyönyörű gólt láthatott a nagyérdemű, félő volt viszont, nehogy a vendégek vérszemet kapjanak. Próbálkoztak is bőszen, de a mai napon először együtt játszó hátvédsorunkon nem tudtak kifogni. Ugyanakkor
Jankovic kihagyta a lehetetlent, egy kapuba tartó lövést szeretett volna bepasszolni, ehelyett kivágta a vonalról a labdát.

A második játékrész elején rákapcsolt a fehér mezes Abda, igyekeztek ránk erőltetni az akaratukat, sajnos mi ebben partnerek voltunk. Legnagyobb helyzetüket az ötvennyolcadik percben hagyták ki, Takács vezette kapusunkra a labdát, a ziccert Bella nagy bravúrral, lábbal hárította. Talán ez a momentum ébresztett rá minket a helyzet komolyságára, elkezdtünk futballozni végre. Meg is lett az eredménye, Jankovic harmadik találata a hatvankettedik percben esett meg. Király szögletét a semmiből előtörő légiós a léc alá fejelte (3-1).
A vendégcsapatot teljesen demoralizálta az eredmény, már nem csak egymással, hanem a játékvezetői karral is összetűzésbe keveredtek. Magatartásuk áldozata Győry Ádám lett, az utolsó húsz percet így emberhátrányban kellet lejátszaniuk. Alig telt el néhány perc és Világi is állva hagyta lest reklamáló védőjét és a kapus mellett a léc alá bombázott (4-1). A vártnál könnyebb mérkőzést vívtunk, tovább növelve immáron hét mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunkat.

Jövő héten a hasonló játékerőt képviselő Bajcs otthonába látogatunk, reményeink szerint a három pont reményében. A tabellán a Pannonhalma győzelme miatt nincs változás, továbbra is 1 ponttal lemaradva a 12. helyen állunk. Ifjúsági csapatunk ma újabb, ezúttal 2-1-es vereséget szenvedett.

Csizmazia Gergely

 

-hirdetés- -hirdetés-