Közel hétszáz nézőt csalt a művelődési házba a Jánossomorjai Felnőtt Színjátszókör Naftalin című darabja. A csütörtöki nyilvános főpróbát követően mindkét előadáson teltház fogadta a darab szereplőit.

Pótszékeket kellett elhelyezni pénteken és szombaton is a művelődési ház nagytermében, az érdeklődés ugyanis felülmúlta a nézőtér befogadóképességét. Az amatőr színjátszókör Heltai Jenő Naftalin című zenés bohózatában szerelmi bonyodalmakkal, hihetetlen orvosi csodákkal, és főleg sok-sok dallal és nevetéssel találkozhattak a nézők, a múlt század eleji Budapesten játszódó darab ugyanis bőven tartalmaz mindegyikből.

A csütörtöki főpróba ingyenes volt, de az azt követő két előadásra is több mint hatszázan váltottak jegyet. Az előadások bevételét a színjátszókör további darabjaik költségeire fordítja majd. A darabot Nagyné Kő Mária, és a színdarabban szerepet is vállaló Nagyné Horváth Sarolta valamint Nikházi Árpád alkalmazták színpadra. A zenét Horváth István írta, a koreográfiát pedig Tóth Tibor és Doktor Kata állította össze.

Jánossomorján 2007-ben alakult újra az amatőr színjátszó csoport. 1994 és 2001 között Karácsony Géza vezetésével hét darabot vitt színpadra a társulat. A nagy érdeklődésre és a még nagyobb sikerre való tekintettel a jövő vasárnapi pótelőadáson ismét műsorra tűzik a most bemutatott zenés vígjátékot, és a tavalyi évhez hasonlóan Mosonmagyaróváron és Nagyfödémesen is bemutatják majd.

A darab szereposztása:

Dr. Szakolcay Bálint: Major Mihály
Terka, a felesége: Varga Veronika
Laboda Péter: Toldik János
Dr. Csapláros Károly: Nikházi Árpád
Manci, a felesége: Nagyné Horváth Sarolta
Kabóczáné: Bán Balázsné
Patkány Etus: Nemes Barbara
Házmester: Glázer Norbert
Kapronczay: Takács Gergő
Ilka: Harasztos Emese
Milka: Gáncs Vivien
Olcsvay: Ölvedi István

-hirdetés- -hirdetés-