Más kistérségekkel ellentétben elismerősen szólt a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulásról vizsgálatában az Állami Számvevőszék, jövőbeli munkájának segítéséhez, pedig fejlesztési javaslatokkal látta el a társulást.

Gazdasági téren nem talált hibát, a 2004 és 2007 közötti működését pedig kiválónak értékelte jelentésében az ÁSZ, vagyis az Állami Számvevőszék. Hangzott el a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás csütörtöki, soros ülésén a mosonmagyaróvári polgármesteri hivatal tanácstermében. A vizsgálat a kistérségi társulás által végzett közszolgáltatások és területfejlesztési feladatok ellenőrzésére terjedt ki, elsősorban a pénzügyi tevékenység és a normatív támogatások felhasználására fókuszálva. Egy esetleges elmarasztaló véleményezés komoly anyagi következményekkel járna az érintett önkormányzatokra nézve, a jogosulatlanul felvett normatív támogatásokat ugyanis lakosságszám arányában kellene visszafizetni az államnak, mondta el Dr. Kurunczi Károly, a kistérségi társulás Pénzügyi Bizottságának elnöke.

Javaslatként a belső ellenőrzési terv szigorítása, és a közös, minden települést összekötő információs rendszer kiépítése szerepelt az állami jelentésben. A 2004-ben létrejött társulás, 26 település részvételével működik, célja, hogy helyi szintű fejlesztési programokkal segítse az itt élő közel 70 ezer ember életét. A Társulási Tanács tavaly közel 164 millió forintból gazdálkodott, ennek jelentős részét közoktatási és szociális feladatokra fordították. A kistérségen belül elsőként Jánossomorja és a környező települések hoztak létre mikrotérséget, elsődlegesen a közös oktatás és az iskolák, valamint óvodák együttes üzemeltetése érdekében.

-hirdetés- -hirdetés-