Megyei I.osztályú labdarúgó bajnokság
Lébény-Jánossomorja 0-3 (0-2) 
Pazar idő, remek pálya és mintegy négyszáz néző várta a két gárda mérkőzését. Csapatunkat ezúttal is szép számú nézősereg kísérte el, remélve, az őszi 7-2-es fiaskóért revansot veszünk.

A hazaiak már a mérkőzés előtt sem bizakodtak, a múlt heti fordulóban a játékvezető három kulcsjátékosukat is kiállította. A kék-fehérek magabiztosan kezdték a mérkőzést, látszott az elmúlt hetek akaratínségét szeretnék feledtetni. Újra láthatta a nagyérdemű Minarik felfutásait, Jankovic parádés cseleit, sőt –talán múlt heti cikkünk hatására – ezúttal Világi Zoltán is „széttépte az istrángot”. A 18. percben góllá érett a fölényünk, Király végzett el egy szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, a labda átjutott a sorfalon és a berobbanó Kertész segédletével a lébényi kapuban kötött ki (0-1). Erre persze még inkább megjött a vendég „B közép” étvágya és hangja, zúgott a dob, szinte könyörögve egy újabb gólért.

Ami a harmincnegyedik percben meg is érkezett: egy távoli lövést még bravúrral hárított a zöld-fehérek kapusa, a kipattanót azonban Jankovic egy szép lövéssel váltotta gólra (0-2). Akinek még ez sem lett volna elég, annak Mátyás és Világi borzolta az idegeit. Előbbi egy szép közel húsz méteres lövést engedett el, utóbbi szinte nullszögből tekerte be a hosszúba -a másik huszonegy és a nézők nem kis csodálkozására. A hazaiak a félidő végén teljesen elkészültek erejükkel, lógó orral vonultak pihenni.

A második játékrészt is jól kezdtük, már a 3. percben sikerült tovább növelni a csapat előnyét. Egy távoli szabadrúgás szállt a kapus felé, ám a fejesgólokért felelős Pint Tamás helyett egy lébényi játékos csúsztatott a hálóba (0-3). Sajnos ezután már nagyon leült a játék, helyzetek csak ritkán adódtak, azok is inkább a hazaiak előtt. Ezek hatékonyságát mi sem jelzi jobban, minthogy Bella Kristófnak csupán egyszer volt alkalma találkozni a labdával, igaz, ekkor minden tehetségét bevetve bravúrral hárított. Az utolsó öt perc azért hozott némi izgalmat: előbb Minarik lerántásáért osztottak ki egy sárgát, de, mivel a vendégvédő ezután hozzávágta a labdát a szlovák légióshoz, máris mehetett zuhanyozni. Marian Minarik pedig sportszerűtlen gesztusával állíttatta ki magát – tegyük hozzá, teljesen feleslegesen. Egy szép akció viszont még maradt a fiúkban: Jankovic szerzett labdát a felezőnél, majd miután öt vendégjátékost kicselezett, a kapussal szemben önzetlenül Fuhrmann elé tálalt, utóbbi nyolc méterről inkább a kapusba lőtte.

Bíztató jel, hogy Király József nélkül is képes nyerni a csapat, hiszen az edző az első gól után azonnal elhagyta a pályát. Ugyanakkor Minarik hiánya biztosan érezhető lesz majd a jövő heti Abda elleni bajnokin. A mai győzelemmel sincs változás a tabellán, tavasszal veretlen kedvenceink a 12. helyen állnak. Ifjúsági csapatunknak 2-0-ás győzelmet sikerült elérniük. Ha Önre is akkora hatással lesz cikkem, mint Világi Zoli esetében, akkor muszáj leírnom: a jövő héten jöjjön ki Ön is!

Csizmazia Gergely

-hirdetés- -hirdetés-