A tavalyinál 150.000 Ft-tal több, összesen 800.000 Ft támogatást osztott ki a Közművelődési Alapból a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság csütörtöki ülésén. Idén közel 40 pályázatot bíráltak el.

A pályázók többsége helyi civil szervezetek, illetve az általános iskolák, óvodák közül került ki,  de számos magánszemély is nyújtott be kérelmet támogatásra. Idén 36 pályázat érkezett a bizottsághoz,  számuk az előző évhez képest növekedett. A pályázatban megigényelt támogatások összege 1.660.000 Ft volt, így, a 800.000 Ft-os költségvetés több mint kétszeresét tette ki. A beadványok elbírálásakor a bizottság  egyik legfőbb szempontja az volt, hogy a megpályázott,  megvalósítani kívánt programon minél nagyobb arányban vegyen részt a helyi lakosság. Emellett természetesen a  kiosztható összegkeretet is figyelembe kellett venni.

Általában elmondható, hogy az eredetileg megpályázott pénzeknél csak kevesebbet kaphatott mindenki, így, a legtöbb beadvány eredményes volt. Ugyanakkor hat pályázat nem nyert támogatást, esetükben az elutasítás oka többek között az volt, hogy nem a kiírt célokra igényeltek pénzt.  A maximálisan megpályázható összeg pályázatonként 50.000 Ft volt, de volt aki nem használta ki ezt a keretet. A megvalósítani kívánt célok nagy része kulturális rendezvényekkel kapcsolatos, de sok köztük a sporttal, illetve egészségmegőrzéssel összefüggő program is.
-hirdetés- -hirdetés-