A húsvéti készülődésben, az ünnepi hangulatban – mind világi, mind vallási téren -jócskán lehetett részük a jánossomorjaiaknak az ünnep környékén.

A hétvége a húsvét jegyében telt. Városunkban a szombati kézműves játszóházban húsvéti díszeket készíthettek a kicsik, segítve az otthoni ünnepi dekorációkat és készülve a locsólókra illetve a locsolásra. De a fúvószenekar is szabadtéri koncerttel kedveskedett a városlakóknak vasárnap.

A templomokban pedig Jézus szenvedéseiről és feltámadásáról emlékeztek meg. Pénteken – Jézus halálának emléknapján – délután a Liget utcai kálváriánál tartottak keresztúti ájtatosságot, este pedig a mosonszentpéteri templomban emlékeztek meg Jézus kereszthalálról. A szombat esti szertartás a pusztasomorjai templom előtti tűzszenteléssel kezdődött, az ünnepség alatt pedig ismét megszólaltak a harangok, amelyek csütörtök este óta hallgattak. Az éjszakai szertartás végén körmenetben vitték a világosságot, Jézus feltámadásának örömhírét. Vasárnap reggel ételszentelés és ünnepi szentmise zárta a húsvéti szertartásokat.

Munkatársunktól

-hirdetés- -hirdetés-