Jórészt Újrónafőre, Várbalogra és Hanságligetre kerülhetnek azok a használt gyermekruhák, amik a helyi gyermekjóléti szolgálat múlt héten lezárult akcióján gyűltek össze. Jánossomorján az óvódások 10 százaléka, míg  Újrónafőn például 50 százalékuk hátrányos helyzetű.

 

Sikeresen zárult a helyi Gyermekjóléti Szolgálat használtruha-akciója. A február 11-től 22-ig tartó gyűjtésen már nem használt, de még jó állapotban lévő gyermekruhákat kértek a lakosságtól a helyi rászoruló bölcsődés és óvodás kisgyerekek számára. A péteri tagóvodában 13 zsák ruha várja, hogy kiosszák, de Szentjánoson is több mint 20 doboz gyűlt össze, és Pusztasomorján is ehhez hasonló mennyiség gyűlt össze. Az óvónők elmondták, a szülők nagy lelkesedéssel hozták a gondosan összekészített csomagokat, amik a helyi nagycsaládosoknak és a szerényebb anyagiakkal rendelkezőknek bizonyára nagy segítséget jelentenek majd. A ruhákat a szervező helyi gyermekjóléti szolgálat osztja majd ki.
Az adományok jelentős része az újrónafői és várbalogi kisgyermekekhez kerülhet Hiszen, míg Jánossomorján az óvodás korú gyermekek 10%-a hátrányos helyzetű, Újrónafőn például majdnem minden második gyermek esik ebbe a kategóriába. Az óvónők elmondták, helyben inkább az átmeneti anyagi gondok jellemzőek a szülőknél, ami sokkal kevésbé a ruházkodás terén, mint inkább a gyermek étkeztetésénél jelenthet hosszabb-rövidebb problémát.

HT

-hirdetés- -hirdetés-