Lőszereket tárolt jánossomorjai lakásában engedély nélkül egy férfi. Ellene lőszerrel való visszaélés gyanújával indított eljárást a rendőrség. A férfi televíziónknak elmondta, egy éve eladta szabályosan tartott vadászfegyvereit, akkor maradtak nála a lőszerek, mellyekről elfeledkezett.

 

Lőszerrel való visszaélés gyanújával indított büntetőeljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság egy helyi férfi ellen, akinél a vám- és pénzügyőrség munkatársai múlt héten találták meg a lövedékeket egy házkutatás során.

A vám- és pénzügyőrség tett feljelentést a rendőrségen a 68 éves B. Pál ellen – mondta el televíziónknak Babos László őrnagy, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. A szlovák állampolgárságú, mosonmagyaróvári tartózkodási helyű férfi jánossomorjai házában tartottak ellenőrzést a vámosok. Ennek során összesen huszonhat golyós fegyverhez tartozó lőszer és mintegy nyolcvan különféle sörétes lőszer került elő.

A férfi nem rendelkezett tartási engedéllyel. Hogy használni, vagy esetleg továbbadni szándékozta volna a lőszerket, még nem derült ki. Tettéért kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

B. Pál televíziónknak elmondta, korábban vadász volt, ám egy éve befejezte, és eladta fegyvereit. Engedélyét is ekkor vették be. Ez után maradtak nála a lőszerek, amiket egyszerűen csak elfelejtett átadni a fegyver új tulajdonosának, később pedig elfeledkezett róluk. A lőszereket azonban a fegyverszekrényében, szabályosan elzárva tárolta.

A vám- és pénzügyőrök aznap egy másik, mint B. Pál mondta, be nem igazolodott gyanúval végeztek házkutatást nála, és e közben találták meg a fegyvereket.

(Frissítve: 2008.02.28.)
HT

-hirdetés- -hirdetés-