A tavalyinál is többen vettek részt az idei sítáborban, amelyet a körzeti iskola szervezett diákjainak és a síelni szerető jánossomorjaiaknak. Sok gyerek sajátította el tehát idén is a síelés alapjait, kettejüket az önkormányzat segítette a kijutásban.

Egy több mint százfős jánossomorjai csapat hódította meg idén az osztrák Steiermark tartománybeli Präbichl közel 2000 méteres hegyeit. „Ennyien még sosem voltunk szervezett sítáborban Jánossomorjáról” – nyilatkozta Bella Zsolt, a Körzeti Általános Iskola igazgatója, a tábor főszervezője. A 103 résztvevőből 28-an voltak az iskolás gyerekek. Közülük ketten Jánossomorja önkormányzatának jóvoltából utaztak ki, a város ugyanis vállalta, hogy kifizeti két diák sítáborát, akik tanáraik megítélése szerint korlátozottabb anyagi körülmények között élnek, de megérdemlik ajándékba ezt az öt napot.
Az iskolás gyerekeken kívül szülők, rokonok, az iskola régebbi diákjai, barátok, ismerősök csatlakoztak a táborhoz, nemcsak Jánossomorjáról.
Az iskolában tanítási szünet volt egész héten, így aki nem a sítáborba ment, az is pihenhetett egy kicsit otthon.
A táborban a diákokat – harmadikostól a nyolcadikosig – sítudásuknak megfelelően négy csoportra osztva oktatták a síelés fortélyaira az iskola testnevelő tanárai. A szigorú napirend és a sílécekkel meg a lejtővel való küzdelem sem a tanulóknak, sem a tanároknak nem sok pihenést engedett az öt nap alatt. De sikerélményekkel tért haza még az a tizenkét gyerek is, akik most csatoltak először sílécet a lábukra. A cél a természetben való sportolás élménye mellett az volt, hogy mindenki önmagához képest ügyesedjen egy kicsit, és ez nemcsak a gyerekek esetében sikerült, hiszen felnőttek is voltak a csapatban, akik most kezdtek ismerkedni a síeléssel.

Az iskola évek múltán tavaly elevenítette fel a sítábor hagyományát, akkor 75-en utaztak ki városunkból Präbichlre, idén már 103-an vállalkoztak a kalandra. A jövő évi időpontra már most megtelt a férőhelyek fele.

Jakab Viktória

-hirdetés- -hirdetés-