Csillagászattal és űrkutatással kezdte meg tavaszi szezonját a Jánossomorjai Esték előadássorozat. A szervezők ígérete szerint április közepéig, az idei évad végéig többek között családfakutatókkal, illetve hírességekkel is találkozhatunk.

A Jánossomorjai Esték előadássorozat 2008-as tavaszi szezon nyitó előadását a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat helyi szervezetének elnöke, Biczó Zsoltföldrajz tanár tartotta a csillagászatról. Előadása során kitért a csillagászat történetére, bemutatva a fontosabb felfedezéseket, illetve csillagászokat az ókortól napjainkig. Beszélt az univerzum kialakulásáról és jellemzőiről, de felelevenítette a csillagászat leggyakoribb, akár filozófiai mélységeket is érintő kérdéseit is.

A tavaszi programsorozat április közepéig tart. A következő kéthetente sorra kerlülő előadások között találkozhatunk történelmi és földrajzi témakörökkel is, de betekintést nyerhetünk a családfakutatás nehézségeibe is. A szervezők a helyi előadók mellett egy neves vendég meghívását is tervezik a közeljövőben, erről azonban még nem árultak el többet. Az előadások kéthetente, keddenként, 18 órától várják az érdeklődőket a művelődési házban.

VD 

-hirdetés- -hirdetés-