Egy régi verekedés rekonstruálása miatt teljesen lezárták a 86-os főutat városunkban hétfő este. A nagy erőkkel kiszálló rendőrség nem csak a forgalmat irányította, rendbontásra is számítottak. Nem véletlenül.

Több mint negyed óráig mindkét irányba lezárták a forgalmat Jánossomorján, a 86-os főúton a Kristály vendéglőnél. Egy, még 2004-ben történt súlyos verekedést rekonstruáltak ugyanis a bírósági eljárás során hétfőn este hatkor. A helyszínt megerősített rendőri erők biztosították, mivel rendbontásra is számítani lehetett.

Az eset helyszíni rekonstruálására azért volt szükség, mert a vallomások között ellentmondás volt – tudtuk meg. A verekedés még 2004 júliusában történt a Kristály vendéglő diszkója előtt. Az eddig ismertek szerint aznap éjjel kiutasítottak a szórakozóhelyről egy helyben dolgozó, ózdi vendégmunkásokból álló társaságot. A négy-ötfős csoport ekkor ugyan elment, ám egy furgonnal nemsokára visszaérkeztek a helyszínre, hogy elégtételt vegyenek – a kisbusz hátuljából előkapott kaszák, sarlók segítségével. A kialakult összetűzés során egy jánossomorjai lakos a csuklóján szenvedett súlyos, komoly műtéti beavatkozást igénylő sérülést az egyik vágóeszköztől.

Hétfő este ezt az összetűzést rekonstruálták a vádlottak, a bíró és az ügyvédek jelenlétében. Úgy tudjuk, az eljárás során az ide érkező, jelenleg szabadlábon lévő vádlottak és az egyik éttermi alkalmazott között éles szóváltás is kialakult, a rendőröknek el kellett elvezetni a helyszínről a vitatkozók egyikét. Korábban azonban az is félő volt, hogy a helyszínen komolyabb összetűzés is lehet a vádlottakkal esetleg még érkező kísérők és a helyiek között, azonban szerencsére ilyesmire nem került sor stábunk ott tartózkodása alatt. Információink szerint azonban a forgalom megnyitását követően dulakodás alakult ki a helyszínen.

Később a település több pontján is folytatták az események részleteinek rekonstruálását az illetékesek.

HT-VD

-hirdetés- -hirdetés-