Egy villanyoszlopot tört el a vihar, több utcában ment el az áram, a szél több helyen is fákat döntött ki, de az ítéletidő okozta balesetekről, személyi sérülésekről nem tudnak a hatóságok Jánossomorján. Vasárnap a megyében több helyen rekord erősségű szelet mértek.

 

A Bajcsy-Zsilinszky utcában egy villanyoszlopot tört el a viharos szél vasárnap. Az oszlopot a kábelek megtartották, így nem dőlt ki. A helyszínre kiszálló tűzoltók az E-on Energiaszolgáltató Kft. segítségével áramtalanították a vezetékeket, azonban a környéken sokáig szinte teljesen áram nélkül maradtak a lakások. A vihar a városban más helyen is okozott kisebb károkat és áramkimaradást is. A helyi orvosi ügyeletet azonban nem riasztották a vihar miatti balesetekhez.

A város több pontján még hétfő este sem volt áram. Nagy területeken nem csak a közvilágítás szünetel, de a lakásokban is ingadozik, vagy egyáltalán nincs áram. Az E-on illetékeseit eddig még nem értük el, hogy a fennakadásokról kérdezzük őket.

A megyében vasárnap rekord erősségű 70-100 km/h-ás szelet mértek. Péren 120 km/h-val érkezett a vihar, ami országos viszonylatban is kiemelkedő. Több településen okozott nagy kárt az ítéletidő, volt, ahol tetőszerkezeteket rongált meg, fákat csavar ki, villanyvezetéket szakított le. Személyi sérülésről nem szóltak a hírek.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-