Egy hónapon belül négyszer tört be a Vadász vendéglőbe egy férfi Jánossomorján. A hűséges törzsvendég egy hajléktalan, aki szegénységével magyarázta a betöréseket. A helyi rendőrök szerint nagyjából tíz fedél nélküli ember él városunkban, akik rendszeresen akadnak a hatóságok horgára apróbb lopások, betörések kapcsán.

Először december 16-én, majd 21-én, ezt követően elsejéről másodikára virradó éjjel, míg legvégül január 21-én tört be a Vadász vendéglőbe egy helyi férfi. Mindannyiszor csak az itt talált készpénzt, pár ezer forintot vitt magával. Az okozott kár jelenti a nagyobb összeget, hiszen mindannyiszor a hátsó ajtó felfeszítésével jutott az épületbe a tettes. Így összességében a kár megközelíti a 100 ezer forintot.

Az elkövetőt búvóhelyén, a volt Dommayer-ház padlásán találták meg a rendőrök, ahol a hajléktalan férfi rendszeresen meghúzta magát. A jelenség nem egyedülálló a városban. Mint megtudtuk, jelenleg 6-8 hajlék nélküli, rendszeresen apróbb garázdaságokat elkövető helyi személy van a rendőrség látóterében, e mellett tovább közel ugyanennyien vannak, akik szegénységük és életmódjuk miatt követnek el kisebb lopásokat, betöréseket rendszeresen. Ezek között szerepel például a temetői gyertyalopás is, amit gyakran nem eladni, csak világítani visznek haza a kegyhelyektől. Ők gyakran elhagyatott házakban – a fent említett mellett például a Strecker-házban – alakítanak ki maguknak kisebb lakhelyet.

Mint azt rendőrségi forrásból megtudtuk, az elfogás és az eljárás után hamar visszakerülnek ezek az emberek a városba, és ha megéheznek, vagy megszomjaznak, gyakran újra visszaesnek. Sz. Mihály ellen dologi erőszakkal kisebb értékre elkövetett lopás bűntette gyanújával indítottak eljárást.

H.T.

-hirdetés- -hirdetés-