Magasabbra kell tenni a mércét, mint a bent maradás, szögezte le Botos Antal, a felnőtt labdarúgócsapat új vezetőedzője. A tréner január 15-én tartotta első edzését, melyen a tavaszi tervekről is beszélt a megújult játékoskerettel.

 

Talán soha ennyien, szám szerint negyvenketten gondolták úgy, hogy az új vezetőség kedvéért futballcsukát húznak, immár a most érkezett új szakvezető, Botos Antalkeze alatt. A korábban a Siófokot az NB1-be juttató, 57 éves szakember székfoglalójában a terveit osztotta meg a játékosokkal, akik között szép számmal akadt a gárdához most visszatért helyi fiatal. A felnőtt csapat jelenlegi, 32-es keretében csupán hat olyan tagot találunk, akinek része volt az őszi leszereplésben.

A szakvezető jártas a válságmenedzselésben, néhány éve a biztos kieső Nagyszentjános csapatát 10 forduló alatt tornázta fel a kilencedik helyre. Az edző szerint a csapat jelenlegi, utolsó előtti helyezése méltatlan a városhoz és az egyesület körülményeihez, hiszen ezek a legmagasabb osztály színvonalát is megütik.

“Sokkal magasabbra kell tenni a mércét, meg kell teremteni annak a csapatnak az alapjait, amely merészebb álmokat is kitűzhet maga elé.” Botos Antal elmondta még, az eddig látottak alapján kellemes meglepetés a társaság, kellően motiváltak és jó képességűek a játékosok.

Az ígéretek szerint alakul a keret, a jórészt helyi fiatalokból álló gárdába csak minőségi igazolás várható idegenből.

A csapat heti három edzéssel és összesen 12 edzőmérkőzéssel készül a március 9-i szezonkezdésre. Az ellenfelek között nem csak magyar, hanem osztrák és szlovák csapatokat is találunk. Szokatlan és bíztató jel az is, hogy régóta először – a mérkőzések nézőszámait is megközelítően – sok érdeklődő is kilátogatott az edzésre.

A sportegyesület január nyolcadikán alakult vezetése új lendületet szeretne adni a helyi labdarúgásnak, ehhez azonban az anyagiak terén is más szemléletre van szükség. Bár az egyesület jelenlegi pénzügyi hátteréről nem beszéltek, annyit elmondtak, több lehetséges szponzorral is tárgyalnak, és az önkormányzattal való együttműködést is újragondolnák. Tesch Ferenc a JSE elnöke hangsúlyozta: folyamatosan keresik a megoldásokat arra, hogy minél több terhet levegyenek az önkormányzat válláról.

Bár az igazán beszédes győzelmek még hátra vannak, úgy tűnik a felnőtt csapatnál végre nem csak a labda lesz gördülékeny. Ugyanakkor a vezetők tárt karokkal várják az ifjúsági és serdülő korú játékosok jelentkezését.

Cs.G. – H.T.

-hirdetés- -hirdetés-