Tesch Ferenc a Jánossomorja SE új elnöke. A korábbi elnökség egyöntetű lemondása után a jelölőbizottság egyetlen jelöltként nevezte a posztra őt az egyesület szerdai ülésen. A változás a JSE megújhodását is jelentheti, tervek legalábbis vannak.

Profi szemléletű csapat, helyi fiatalok, tehetséggondozás, más együtt működés az egyesület és az önkormányzat között. Nagyjából ezek az új vezetőség jelszavai a munkakezdés előtt.

Szerda este 6 órakor a Művelődési Ház nagytermében ugyanis, a nagyjából száz helyi sportbarát jelenlétében Tesch Ferencet választotta elnöknek a tagság. A korábbi jánossomorjai labdarúgót az előző, dr. Kiss Károly vezette elnökség lemondása után nevezte meg a jelölőbizottság – előzetes egyezkedések után. Tesch segítői Bella Zsolt, Bencsik Imre, Jánó András, Violka Márió újraválasztás útján, míg Hegedűs Péter és Kiss Sándor újként lesznek. A szavazásra jogosult tagok egyértelmű igennel jelezték egyetértésüket, majd az újdonsült elnök néhány mondatban felvázolta elképzeléseit.

Ami a sokat emlegetett profi stábot illeti, edzőnek az 57 éves legutóbb az NB 1-ben szereplő Siófokot dirigáló Botos Antal szerepvállalását ígérte, kapusedzőnek az ország egyik legelismertebbje: Ulbert Tibor érkezése is biztosnak tűnik. Fontos megemlíteni még Kiss Sándor személyét, aki az elnökségi tagság mellett a technikai vezetést is magára vállalja. De ami a legjelentősebb: a korábban az egyesülettől eltávozó fiatal helyieket szeretnék visszacsábítani maguk mellé, illetve a csapatba állítani. Tesch Ferenc stábunknak elmondta, az ifi és serdülő csapatot is meg kell erősíteni, majd a tehetségeket a győri, szombathelyi, pápai futball akadémiákra segíteni. Arról, hogy a nagy terveket milyen forrásból szeretné finanszírozni az elnökség, egyelőre nem esett szó.

Azt is megtudtuk, az egyesület az eddigiekhez képest merőben új megállapodást kötne a várossal, melyben szerepel a sporttelep működtetésének átvállalása és az eddigi önkormányzati támogatás jelentős mérséklése is egyúttal. A részletek még nem látszanak, csupán annyi biztos, az új vezető már tárgyalásokat is kezdett a városvezetéssel.

A labdarúgócsapat szakosztályvezetője Nagy Ferenc lett, legfontosabb célja a játékosok toborzása. S hogy ez mennyire sikerül, az jövő kedden kiderül, ekkor kezdi ugyanis a felkészülést a JSE. Annyi már bizonyos, hogy az edző Csenteri Csongor mellett távozik a másik három győri játékos is. A csapathoz kapcsolódó hír még, hogy elkészült a Magyar Kupa következő kiírása, e szerint fiaink a Gönyű gárdája ellen harcolhatják ki a továbbjutást, az időpontról később döntenek.

Cs.G.

-hirdetés- -hirdetés-