Mind a három ellenfelét megverte Jánossomorja kosárlabda csapata vasárnap a megyei bajnokság nálunk rendezett fordulóján. A további cél ezek után a most összeállt nyerő gárda megtartása.

 

Noha eddig kevés sikerrel büszkélkedhetett a rendszertelenül edző és bizonytalan játékoslétszámmal rendelkező felnőtt kosárlabda szakosztály, most sikerült egy jó csapatot összeszedniük. A bajnokság vasárnap rendezett helyi fordulóján az első helyet szerezték meg.
Hosszabb kihagyás után szeptemberben, a megyei bajnokság soproni fordulója előtt kezdtek el újra edzeni, akkor azonban csak a mosonmagyaróvári csapatot sikerült rendkívül szoros meccsen megverniük és összesítésben négy csapat közül a harmadik helyen végeztek. Azóta a rendszeres edzéseknek köszönhetően sikerült formába hozni a fiúkat, akik így vasárnap egy-egy ponttal győztek a mosonmagyaróvári MOGAAC és a soproni Márk Team ellen, az erősnek hitt Győri KC csapata fölött pedig elsöprő, 63:29-es sikert arattak.
Eredmények:
Jánossomorja – MOGAAC: 52:51
Pontszerzők: Marton Gábor: 17, Haszonits Attila: 16, Göncz Tamás: 10, Mihályi Béla: 4, Fördős Attila: 3, Horváth Tamás: 2

Jánossomorja – Márk Team Sopron: 51:50
Pontszerzők: Haszonits Attila: 16, Marton Gábor: 13, Göncz Tamás: 8, Horváth Tamás: 8, Fördős Attila: 4, Winkler András: 2

Jánossomorja – Győri KC: 63:29
Pontszerzők: Haszonits Attila: 18, Marton Gábor: 13, Mihályi Béla: 12, Jakab Tibor: 6, Göncz Tamás: 5, Sipőcz Gábor: 4, Fördős Attila: 3, Winkler András: 2

A második helyet a soproniak szerezték meg, a győriek lettek a harmadikok, a MOGAAC pedig a negyedik.

Jakab Tibor, a Jánossomorja edzője és a fiúk szerint azért tudtak most nyerni, mert sikerült jó játékosokat hívni a csapatba, és a szeptember óta rendszeres edzéseknek köszönhetően mostanra sokkal összeszokottabbak, mint szeptemberben Sopronban. Nem is beszélve arról, hogy a megfelelő időben mindenki kitett magáért és hozzáadta a maga részét a sikerhez. “Nagyon akartunk már győzni” – mondja Jakab Tibor.
A jövőben szeretnék ezt a csapatot megtartani, és méginkább összekovácsolni. Ehhez továbbra is számítanak a sportegyesület segítségére, az edző szavaival “nem többre és nem kevesebbre” mint eddig. A vasárnapi rendezvény lebonyolításához 10 000 forinttal és a terembérlet árával járult hozzá az egyesület, és 30 000 forintért vásároltak tíz darab mezt a részben új felállásban játszó gárdának.
A megyei bajnokság egyébként egy négy éve zajló baráti kupasorozat a Győri KC ificsapata, a soproni Márk Team, a mosonmagyaróvári MOGAAC és a Jánossomorja részvételével. A négy csapat felváltva rendez általában évente egy-egy fordulót, amikor mindenki játszik mindenkivel egy-egy meccset. Idén azonban még csak a soproni és a jánossomorjai körön vannak túl.
-hirdetés- -hirdetés-